Βερολίνο: Η συμφωνία θα βοηθήσει την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της

Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017 13:02
UPD:13:37
REUTERS/HANNIBAL HANSCHKE

Τα οφέλη της χθεσινής απόφασης του Eurogroup στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, εξήρε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, χαιρετίζοντας το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

«Είμαστε χαρούμενοι καθώς η συμφωνία μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα να καταστεί πιο ανταγωνιστική και να σταθεί στα πόδια της» ανέφερε, μεταξύ άλλων, κάνοντας ειδική μνεία και στις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αναφέρθηκε στη συμφωνία για την παραμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο ελληνικό πρόγραμμα, κάνοντας λόγο για «πλήρη συμμετοχή» του Ταμείου.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle, o Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επεσήμανε ότι στόχο αποτελεί η ανάκτηση της πρόσβασης της Ελλάδας στις αγορές, χαιρετίζοντας παράλληλα, τις «βαθιές μεταρρυθμίσεις» που εφάρμοσε η κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, εκτίμησε ότι «θα πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά», καθώς «η Ελλάδα συνεχίζει να έχει δύσκολο δρόμο μπροστά της» «Οι Έλληνες δεν πρέπει να έχουν την ψευδαίσθηση ότι έχουν όλα τελειώσει» έσπευσε να προσθέσει.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα