MIG: Bελτιωμένες επιδόσεις παρά την ύφεση

Όμιλος: Στόχος η αύξηση των πωλήσεων - Συνεχίζεται η συστηματική προσπάθεια για μείωση του κόστους
Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017 10:15
EUROKINISSI

Από την έντυπη έκδοση

Παρά τις αρνητικές εξελίξεις, ο όμιλος της MIG κατάφερε να βελτιώσει τις επιδόσεις του στους επιμέρους κλάδους που δραστηριοποιούνται οι θυγατρικές του. Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος της εισηγμένης κ. Σταύρος Λεκκάκος στη χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων, σημειώνοντας ότι οι τρέχουσες εξελίξεις αναφορικά με την ελληνική οικονομία περιέχουν τόσο θετικά όσο και αρνητικά μηνύματα.

Αξιολογώντας την κατάσταση, ο κ. Λεκκάκος ανέφερε ότι «η ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης και η εκταμίευση της δόσης θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της και να θέσει τις προϋποθέσεις ώστε να συντελεστεί αλλαγή του κλίματος στην ελληνική οικονομία, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εδραίωση κλίματος εμπιστοσύνης από την πλευρά εγχώριων και ξένων επενδυτών».

Στη συνέχεια ο κ. Λεκκάκος παρέθεσε τα οικονομικά μεγέθη του 2016, όπου το EBITDA στα ενοποιημένα αποτελέσματα έφθασε τα 134 εκατ. ευρώ, από 125 εκατ. ευρώ του 2015. «Η βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας σε μια περίοδο ύφεσης, όταν η κατανάλωση ακόμα και τροφίμων σημειώνει πτώση, προσφέρει μήνυμα αισιοδοξίας. Είναι το πρώτο σημάδι της ανάπτυξης που περιμένουμε και η οποία θα έρθει όταν αποκατασταθούν οι συνθήκες εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία» συμπλήρωσε.

«Στόχοι της διοίκησης είναι η αύξηση των πωλήσεων σε όλους τους κλάδους, καθώς και η συστηματική προσπάθεια για μείωση του κόστους. Ήδη η αναδιάρθρωση του δανεισμού που ολοκληρώνεται αναμένεται να μειώσει το χρηματοοικονομικό κόστος των εταιρειών μας κατά περίπου 25 εκατ. ευρώ» τόνισε.

Ο πρόεδρος της MIG ανέφερε ακόμη ότι όλες οι εταιρείες του ομίλου αναλαμβάνουν, και θα συνεχίσουν να το κάνουν, σημαντικές πρωτοβουλίες προκειμένου να διασφαλίσουν την ποιότητα προϊόντων ή υπηρεσιών που προσφέρουν. «Χαρακτηριστικό παράδειγμα το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, το οποίο ανανέωσε για μια τριετία τη διαπίστευση Joint Commission International (JCI) και παραμένει το μοναδικό νοσοκομείο στην Ελλάδα και ένα από τα 600 παγκοσμίως που διαθέτουν την πιστοποίηση που είναι η πλέον αυστηρή και έγκυρη διεθνώς. Παράλληλα, οι εταιρείες του ομίλου συνεχίζουν την πολιτική ενίσχυσης της εγχώριας παραγωγής. Η ΔΕΛΤΑ στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία, παραμένοντας ο μεγαλύτερος αγοραστής αγελαδινού γάλακτος στη χώρα, καθώς απορροφά το 25% της εγχώριας παραγωγής. Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ συνεργάζεται κάθε χρόνο με 1.300 αγρότες από τη Βόρεια Ελλάδα, αγοράζοντας την παραγωγή τους με βάση τα συμβόλαια που έχει υπογράψει μαζί τους. Η εταιρεία αγοράζει, μεταποιεί και διαθέτει ελληνικά γεωργικά προϊόντα που παράγονται σε περισσότερα από 30.000 στρέμματα γης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεκκάκος.

Κλείνοντας ο πρόεδρος της εισηγμένης επεσήμανε ότι «ο όμιλος παραμένει με φυσική, εταιρική και φορολογική έδρα την Ελλάδα, καταβάλλοντας το σχετικό κόστος. Αυτή είναι η πλέον ουσιαστική κίνηση κοινωνικής προσφοράς που μπορούν να αναλάβουν σήμερα οι σημαντικές ελληνικές επιχειρήσεις».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα