Inditex: 23% υψηλότερα κέρδη το γ' τρίμηνο

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2006 10:34

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 23%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο τα κέρδη της Inditex SA, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων της Ευρώπης, πρόσθεσε και άλλα καταστήματα Zara και Bershka στην Ισπανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία.

Τα καθαρά της κέρδη αναρριχήθηκαν στα 339 εκατ. ευρώ (450 εκατ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 31 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εννεαμήνου που ανακοινώθηκαν σήμερα από την εταιρεία που εδρεύει στην Ισπανία. Δεκατρείς οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν κατά μέσον όρο ότι τα κέρδη της εταιρείας θα ανήρχοντο σε 325 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 20%, φθάνοντας στα 2,19 δισ. ευρώ.

Η Inditex ξεπέρασε πέρυσι τη σουηδική ανταγωνίστριά της Hennes & Mauritz AB, ως η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης στην Ευρώπη με τη δημιουργία καταστημάτων και στόχο την αύξηση των πωλήσεων. Ουσία η Inditex υπερτριπλασίασε τα καταστήματά της, στα 3.000 τα έξι τελευταία χρόνια, μετά τη δημιουργία σημείων πώλησης με τις επωνυμίες Zara, Massimo Dutti και Bershka.

Σήμερα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης έχουν διαμορφωθεί μέχρι στιγμής εντός των προσδοκιών της.

Οι μετοχές της Inditex σημείωσαν άνοδο 14 σεντς, φθάνοντας στα 39,59 ευρώ η μία χθες στη Μαδρίτη. Συνολικά μέσα στο έτος έχουν σημειώσει άνοδο 44%, ενώ οι μετοχές της H&M έχουν σημειώσει άνοδο 25%.

Σχεδόν το ήμισυ των πωλήσεων της Inditex, προέρχεται από την Ισπανία όπου εδρεύει, η οικονομία της οποίας συγκαταλέγεται μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων στην Ευρώπη. Η οικονομική ανάπτυξη της Ισπανίας οδεύει να υπερβεί τον μέσον όρο των χωρών-μελών της Ευρωζώνης για δωδέκατο συνεχόμενο έτος, το 2006.

Τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου υπολογίστηκαν από το Bloomberg, που αφαίρεσε τα αντίστοιχα του εξαμήνου από τα αποτελέσματα του εννεαμήνου τα οποία ανακοίνωσε σήμερα η Inditex.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα