Zinifex: Επαναλειτουργεί το ορυχείο ψευδαργύρου Century

Xαμηλότερες οι ζημίες από την παύση της λειτουργίας του
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2006 12:12

ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ στο ορυχείο της Century στα βορειοανατολικά της Αυστραλίας, άρχισε πάλι η Zinifex Ltd., η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ψευδαργύρου στον κόσμο, μετά από παύση τεσσάρων ημερών.

Η εταιρεία αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις για τη μείωση της παραγωγής από το κλείσιμο του ορυχείου κατά 32%, στους 5.600 μετρικούς τόνους ψευδαργύρου σε μετάλλευμα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο της Αυστραλίας, της εταιρείας που εδρεύει στη Μελβούρνη. Επίσης η εταιρεία αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για τις απώλειες εσόδων, στα 20 εκατ. δολ. Αυστραλίας (16 εκατ. δολ. ΗΠΑ) από 30 εκατ. δολ. Αυστραλίας.

«Οι επισκευές στο ορυχείο Century ολοκληρώθηκαν και η παραγωγή άρχισε πάλι σήμερα το πρωΐ», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Zinifex.

Οι μετοχές της εταιρείας, η οποία συμφώνησε χθες να συγχωνεύσει τα χυτήρια ψευδαργύρου με τα αντίστοιχα της Umicore SA και να πουλήσει μετοχές της εταιρείας που θα δημιουργηθεί, της μεγαλύτερης παραγωγής του μετάλλου στον κόσμο, σημείωσαν άνοδο 20 σεντς, ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στα 18,30 δολ. Αυστραλίας η μίας στις 4:10 μ.μ. κατά το τέλος της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Σύδνεϋ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα