«H ETE δεν ενδιαφέρεται για καμιά ελληνική τράπεζα»

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2006 17:05

Δεν τίθεται κανένα ενδεχόμενο η Εθνική Τράπεζα να συνεργασθεί με κάποια από τις πέντε μεγάλες τράπεζες που λειτουργούν στη χώρα μας, επισήμανε με κατηγορηματικό τρόπο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ) Τάκης Αράπογλου σε συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους.

Στη χώρα μας δεν υπάρχει η δυνατότητα εκμετάλλευσης οικονομιών κλίμακος που προκύπτουν από εξαγορές και συγχωνεύσεις μεγάλων τραπεζικών ομίλων, λόγω του δυσκίνητου θεσμικού πλαισίου, γι' αυτό η Εθνική Τράπεζα έχει στρέψει το ενδιαφέρον της, αναφορικά με το ζήτημα των εξαγορών και συγχωνεύσεων, στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, όπου τα περιθώρια κερδοφορίας και ανάπτυξης του τραπεζικού συστήματος είναι πολύ μεγάλα, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΤΕ.

Για το 2007 η Εθνική θα δώσει έμφαση στην επέκτασή της στη Ρουμανία, όπου ήδη έχει υποβάλει προσφορά για την τοπική τράπεζα CEC, η οποία σε περίπτωση που αποκτηθεί, θα φέρει την Εθνική στην τοπική αγορά, σε αντίστοιχη θέση με αυτήν που έχει στην Ελλάδα.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο πώλησης της θυγατρικής της τράπεζας, Εθνικής Ασφαλιστικής, ο κ. Αράπογλου επισήμανε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη, υπογραμμίζοντας ότι η εταιρεία παραμένει στον πυρήνα εργασιών του Ομίλου της Εθνικής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα