Qantas: Δεκτή η προσφορά 8,7 δισ. δολ. για την εξαγορά της

Από την Macquarie Bank Ltd. και την Texas Pacific Group
Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2006 07:36

ΑΠΕΔΕΧΘΗ τη βελτιωμένη προσφορά ύψους 11,1 δισ. δολ. Αυστραλίας (8,7 δισ. δολ. ΗΠΑ) για την εξαγορά της η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Αυστραλίας, Qantas Airways Ltd., από την Macquarie Bank Ltd. και την Texas Pacific Group, μία εμπορική συναλλαγή που θα είναι η μεγαλύτερη στον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών παγκοσμίως.

Η συμφωνία έκλεισε σε λιγότερο από μία ημέρα, μετά την απόρριψη της Qantas για την αρχική προσφορά, καθώς οι πλειοδότες απέσυραν τους όρους που τους επέτρεπαν να αποσυρθούν ή να εισπράξουν αμοιβή από την εταιρεία εάν κατέρρεε η συμφωνία. Επίσης, αύξησαν την προσφορά κατά 10 σεντς, στα 5,60 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή, μετρητά, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Qantas.

Oι μετοχές της αεροπορικής εταιρείας διαπραγματεύθηκαν κάτω από την τιμή προσφοράς, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι η κυβέρνηση της χώρας ενδέχεται να εμποδίσει την εξαγορά, η οποία ήταν κατά του εθνικού συμφέροντος. Η Qantas μεταφέρει δύο από τους τρεις επιβάτες των εσωτερικών πτήσεων και έστειλε αεροσκάφη της στην Ασία να μεταφέρουν πίσω στη χώρα του Αυστραλούς μετά από τρομοκρατικές επιθέσεις και το τσουνάμι του 2004.

Οι μετοχές της Qantas σημείωναν άνοδο 24 σεντς, ποσοστό 4,7%, φθάνοντας στα 5,33 δολ. Αυστραλίας η μία στη 1:36 μ.μ. στο Σύδνεϋ. Η προσφορά εξαγοράς είναι 29% υψηλότερη από την τιμή διαπραγμάτευσης της μετοχής στις 21 Νοεμβρίου, όταν η Qantas ανακοίνωσε ότι την προσέγγισαν για να την εξαγοράσουν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα