CNBC: Η Ελλάδα δεν θα ενταχθεί σύντομα στο QE

Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 14:15
UPD:14:19
REUTERS/TONY GENTILE

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ενταχθεί σύντομα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο CNBC, επικαλούμενο αξιωματούχο της κεντρικής τράπεζας.

«Δεν σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε αγορές ελληνικών ομολόγων, επειδή χρειαζόμαστε περισσότερη σαφήνεια για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους» τόνισε το στέλεχος της ΕΚΤ

Ο ίδιος μάλιστα, εκτίμησε ότι η αναγκαία αποσαφήνιση ενδεχομένως να μην πραγματοποιηθεί πριν τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, το 2018. «Μία τέτοια εξέλιξη αναβάλει την απόφαση της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα» έσπευσε να προσθέσει.

Η ίδια εκτίμηση εκφράζεται και σε αντίστοιχο δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, στο οποίο αναγράφεται ότι η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση θεωρείται απίθανη.

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ θα βρίσκεται σε ισχύ έως τα τέλη του 2017. Ωστόσο, αρκετοί αναλυτές θεωρούν πιθανή την χρονική επέκταση του QE, εξέλιξη η οποία πιθανώς θα ωφελήσει την Ελλάδα.

«Είναι πολύ νωρίς να πούμε τι θα γίνει» σχολίασε μία δεύτερη πηγή της ΕΚΤ, ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο αγοράς των ελληνικών ομολόγων σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα