Μεξικό: Χαμηλότερη η βιομηχανική παραγωγή για τέταρτο μήνα

Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2006 12:11

ΜΕΙΩΣΗ για τέταρτο μήνα τον Οκτώβριο, σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή του Μεξικό, αποτέλεσμα της υποχώρησης της ζήτησης των ΗΠΑ από τις εταιρείες που βρίσκονται στα σύνορα με τη χώρα.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 4,6% τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, μετά την άνοδό της κατά 5% τον Σεπτέμβριο και 5,6% τον Αύγουστο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας της χώρας. Δεκαέξι οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν κατά μέσον όρο ότι η παραγωγή του Μεξικό θα σημείωνε αύξηση 4,9%.

Η υποχώρηση της βιομηχανικής ανάπτυξης μετά από τρεις συνεχόμενους μήνες πτώσης, σηματοδοτεί τη διατήρηση της επιβράδυνση της δεύτερης σε μέγεθος οικονομίας της Λατινικής Αμερικής. Η οικονομική ανάπτυξη του Μεξικό αναμένεται να υποχωρήσει στο 3,5% το 2007 αποτέλεσμα της μείωσης της ζήτησης από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την έρευνα της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας που δημοσιοποιήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου. Το 2006 η οικονομική ανάπτυξη θα είναι 4,7%.

Η παραγωγή αυτοκινήτων που αποτελεί περίπου το 10% της συνολικής βιομηχανικής παραγωγής του Μεξικό, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, αυξήθηκε 5,6% τον Οκτώβριο, φθάνοντας στα 179.897 αυτοκίνητα, σύμφωνα με την Ενωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων του Μεξικό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα