Nikanor: Αρχίζει πάλι η λειτουργία δύο ορυχείων χαλκού στο Κονγκό

Και η παραγωγή σε μονάδα μεταλλεύματος στο Isle of Man
Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2006 13:08

ΑΡΧΙΣΕ πάλι την παραγωγή της σε δύο ορυχεία χαλκού στη Δημοκρατία του Κονγκό η Nikanor Plc, η μεταλλουργία που άντλησε 216 εκατ. λίρες στερλίνες (424,9 εκατ. δολ.) κατά τη δημόσια εγγραφή της τον Ιούλιο.

Η Nikanor άνοιξε πάλι τα δύο ορυχεία της στο Κανάνγκα και το Τιλγουεζέμπε, αλλά και το εργοστάσιο παραγωγής μεταλλεύματος στο Κολγουέζι του Isle of Man, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οι φορτώσεις μεταλλεύματος, της πρώτης ύλης που λιώνει και μετατρέπεται σε μέταλλο, άρχισε τον περασμένο μήνα, είπε η εταιρεία. Εως τα τέλη του Νοεμβρίου η ρευστότητά της ήταν 352 εκατ. δολάρια.

Η εταιρεία συγκαταλέγεται μεταξύ των ξένων επενδυτών που αναπτύσσουν την βιομηχανία μετάλλων του Κονγκό, τρία χρόνια μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 4 εκατ. ανθρώπων. Μαζί με την έναρξη λειτουργίας των δύο ορυχείων η Nikanor εργάζεται στις υποδομές εγκαταλελειμμένου ορυχείου από το 2000, ελλείψει επενδύσεων.

Η Nikanor διόρισε την NM Rothschild & Sons Ltd. ως σύμβουλο και είπε ότι βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με τράπεζες αλλά και με κυβερνητικές υπηρεσίες χρηματοδότησης. Επισης συμφώνησε να προμηθεύσει 100 μεγαβάτ ηλεκτικής ενεργείας από την κρατική Societe Nationale d'Electricite.

Οι μετοχές της Nikanor σημείωσαν άνοδο 19 πένες, ποσοστό 3,1%, φθάνοντας στις 630 πένες η μία στις 9:48 π.μ. στο Λονδίνο. Συνολικά, από την έναρξη της διαπραγμάτευσής τους στον Ιούλιο, έχουν σημειώσει άνοδο 5%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 881,1 εκατ. λίρες στερλίνες (1,73 δισ. δολ.).

Στους μετόχους της εταιρείας, περιλαμβάνονται και Ισραηλινοί επιχειρηματιών διαμαντιών, Beny Steinmetz και Dan Gertler, καθώς και το Gertner Family Trust.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα