Πρόστιμο-ρεκόρ 200.000 ευρώ στην αλυσίδα Carrefour-Μαρινόπουλος από τη νομαρχία Πειραιά

Νέο σκάνδαλο με ιδιοκτήτη αποθήκης που έχει σε βάρος του 16 καταδικαστικές αποφάσεις και συνεργάζεται με το Δημόσιο
Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2006 15:18

Πρόστιμο-ρεκόρ 200.000 ευρώ επέβαλε η νομαρχία Πειραιά στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ Carrefour-Μαρινόπουλος για σοβαρές αγορανομικές παραβάσεις που διαπιστώθηκαν σε υποκατάστημά της επί της οδού Πέτρου Ράλλη 97 στον Ρέντη, μετά από πρόσφατο έλεγχο της νομαρχίας.

Συγκεκριμένα οι ελεγκτές της νομαρχίας διαπίστωσαν διαφορές τιμών προϊόντων από το ράφι στην ταμειακή μηχανή, που έφταναν έως και τα 7 ευρώ, έλλειψη πινακίδων τιμών σε διάφορα προϊόντα και παράνομες προσφορές -χωρίς να έχει προηγουμένως ενημερωθεί η αρμόδια διεύθυνση της Νομαρχίας Πειραιά, όπως ορίζει ο νόμος- οι οποίες μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις ήταν ανακριβείς ή παραπλανητικές.

Ο νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας, κατήγγειλε μάλιστα με έγγραφη αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, προσπάθεια εκφοβισμού των συνεργείων της νομαρχίας εκ μέρους της επιχείρησης, καθώς υπάλληλοί της φωτογράφιζαν τους ελεγκτές της νομαρχίας.

Επιπρόσθετα, η νομαρχία Πειραιά επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ στο Makro για ακατάλληλα τρόφιμα και έλλείψεις στη σήμανση των προϊόντων.

Επίσης ο νομάρχης Πειραιά αποκάλυψε μέγα σκάνδαλο ασυδοσίας στην αγορά, καθώς, όπως είπε, ιδιοκτήτης αποθήκης τροφίμων στον Πειραιά με 16 καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του, συνεχίζει να συνεργάζεται με το Δημόσιο, προμηθεύοντας ακόμη και νοσοκομεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα