Προφυλακίστηκε μέλος του δ.σ. της Siemens

Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2006 16:37

Νέες εξελίξεις σημειώνονται στην πολύκροτη υπόθεση των «μαύρων ταμείων» του ομίλου Siemens.

Χθες προφυλακίστηκε το μέλος του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, Τόμας Γκάνσβιντ, «με την υπόνοια τέλεσης εγκληματικής πράξης».

Δημοσιεύματα της εφημερίδας «Süddeutsche Zeitung» και του περιοδικού «Spiegel» αναφέρουν ότι τον κ. Γκάνσβιντ ενοχοποιεί πρώην συνάδελφός του στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, ο οποίος έχει επίσης προφυλακιστεί.

Ο εν λόγω μάνατζερ φέρεται να κατέθεσε ότι ο Γκάνσβιντ -εγκατέλειψε τον όμιλο μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο- είχε λάβει γνώση από τις αρχές του 2004, για το σύστημα των δωροδοκιών στον κλάδο τηλεπικοινωνιών της Siemens και ανέχθηκε την ύπαρξη και λειτουργία του. Το όνομα του Γκάνβιντ σε συνάρτηση με το σύστημα των «μαύρων ταμείων» ανέφερε για πρώτη φορά στις εισαγγελικές αρχές ο Ράινχαρντ Σ., ο οποίος έπαιξε κεντρικό ρόλο στη διαχείριση των «μαύρων ταμείων». Ο Σ. κατέθεσε ότι είχε ενημερώσει ο ίδιος τον Γκάνσβιντ για τις «μίζες και τα λαδώματα», ζητώντας να μειωθούν τα ποσά που διατίθενται «για τις δουλειές αυτές», ενόψει του κινδύνου να προκύψουν ποινικές συνέπειες από την ακολουθούμενη πρακτική.

Σε 420 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το επίμαχο ποσό που προφανώς διοχετεύτηκε σε «μαύρα ταμεία», όπως κατέδειξαν οι έρευνες ειδικής επιτροπής που ήλεγξε τα βιβλία της εταιρείας στο επίμαχο διάστημα 1999-2006.

DEUTSCHE WELLE



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα