Vodafone: Θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη για το πρόστιμο της ΑΔΑΕ

Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2006 19:58

Σε σχέση με την απόφαση που πήρε η ΑΔΑΕ για επιβολή προστίμου στην Vodafone για την υπόθεση των υποκλοπών, ύψους 76 εκατ. ευρώ, η εταιρεία ανακοινώνει ότι «απορρίπτει εξ' ολοκλήρου το σκεπτικό της Αρχής και θεωρεί τις επιβληθείσες διοικητικές κυρώσεις παράνομες, άδικες και όλως αναιτιολόγητες για τους εξής λόγους:

- Η έρευνα για τον τρόπο εισαγωγής του παρείσακτου λογισμικού, την ανεύρεση των πιθανών ενόχων και των μεθόδων που χρησιμοποίησαν, παραμένει ημιτελής καθ' όσον η ΑΔΑΕ αρνείται μέχρι τώρα να πραγματοποιήσει έρευνες στην εταιρεία Ericsson και σε άλλες διοικητικές αρχές και δημόσιες υπηρεσίες. Η επιβολή κυρώσεων στην εταιρεία χωρίς την ολοκλήρωση των παραπάνω ερευνών αποτελεί απολύτως ανεπίτρεπτη ενέργεια διότι χωρίς αυτές δεν είναι δυνατόν να γίνει νόμιμα καταλογισμός και επιμερισμός ευθυνών.

- Αποκλειστική πηγή πληροφόρησης σχετικά με τα τεχνικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά του παρείσακτου λογισμικού αποτελεί η τεχνική διερεύνηση του συμβάντος από την Ericsson και μάλιστα σε περιβάλλον εκτός Vodafone, χωρίς δηλαδή προφανέστατα να διασφαλιστεί η αμεροληψία και η ουδετερότητα της ως άνω διερεύνησης.

- Τα γενικά μέτρα ασφαλείας που είχε λάβει η εταιρεία -την επίμαχη περίοδο- σε οργανωτικό, διαδικαστικό και τεχνικό επίπεδο ήταν εναρμονισμένα και ικανοποιούσαν πλήρως το τότε ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο.

- Η εταιρεία και οι άνθρωποί της από την πρώτη στιγμή έναρξης του ελέγχου της ΑΔΑΕ κατέβαλαν κοπιώδεις προσπάθειες ώστε να ανταποκρίνονται άμεσα, με πληρότητα και με άκρα επιμέλεια σε όλα τα αιτήματα της Αρχής. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας εργάσθηκε νυχθημερόν, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου η ΑΔΑΕ να αξιολογεί τα ευρήματα του ελέγχου εγκαίρως, εγκύρως και με τέτοια πληρότητα ώστε η Αρχή να διαθέτει στοιχεία περισσότερα από αυτά που ζητούσε και σε αρκετές περιπτώσεις σημαντικότερα των αιτουμένων.

Η Vodafone είναι αυτή που αποκάλυψε την ύπαρξη παράνομου λογισμικού διενέργειας υποκλοπών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών ενημερώνοντας άμεσα, με αίσθημα εθνικής ευθύνης την Πολιτεία και τη Δικαιοσύνη. Και όπως εκ του νόμου είχε υποχρέωση, προχώρησε πάραυτα στην απομάκρυνση του και έκτοτε παρέμεινε και παραμένει πάντοτε στη διάθεση των Αρχών και της Δικαιοσύνης προκειμένου να διαλευκανθεί το μείζον αυτό ζήτημα.

Η Vodafone θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της απόφασης της ΑΔΑΕ και είναι βεβαία ότι αυτή θα καταπέσει πλήρως και ολοσχερώς.

Η Vodafone επιφυλάσσεται για πλέον αναλυτική ανακοίνωση, επί της αποφάσεως της ΑΔΑΕ, μόλις της κοινοποιηθεί».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα