Σε ποια πλοία της ακτοπλοΐας προσλαμβάνονται γιατροί

Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2006 20:53

Προσλαμβάνονται, με κοινή απόφαση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη και του υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αθανάσιου Γιαννόπουλου, αγροτικοί γιατροί με θητεία σε πλοία καθώς και γιατροί υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου σε πλοία.

Γιατροί προσλαμβάνονται σύμφωνα με την απόφαση στα εξής πλοία:

Εξπρές Σαντορίνη, Κνωσός Παλλάς, Blue Star Paros, Παναγία Σουμελά, Πρέβελη, Blue Star 2, Ταξιάρχης, Θεόφιλος, Μυρτιδιώτισσα, Λατώ, Φαιστός Παλλάς, Ανθή Μαρίνα, Blue Star Naxos, Μαρίνα, Πηνελόπη, Μυτιλήνη, Κρήτη ΙΙ, Σοφοκλής Βενιζέλος, Νήσος Μύκονος, Ιεράπετρα Λ, Λισσός.

Η διάθεση ιατρού σε άλλο πλοίο, διάφορο αυτού που αρχικά τοποθετήθηκε, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, γίνεται με έγγραφο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, στις παρακάτω περιπτώσεις:

α) όταν το πλοίο παύσει οριστικά τα δρομολόγιά του στις προαναφερόμενες γραμμές.

β) όταν το πλοίο τροποποιήσει οριστικά τα δρομολόγιά του έτσι ώστε το μέγιστο εκτελούμενο δρομολόγιο να μην υπερβαίνει τα εκατόν είκοσι (120) ναυτικά μίλια.

Στις περιπτώσεις αυτές ο ιατρός τοποθετείται στο αμέσως επόμενο με βάση τον αριθμό επιβατών, πλοίο που δραστηριοποιείται κατά τη στιγμή εκείνη στην ίδια γραμμή και που δεν είναι στελεχωμένο με ιατρό. Εάν τέτοιο πλοίο δεν υφίσταται ο γιατρός τοποθετείται σε διαθέσιμο πλοίο άλλης γραμμής της επιλογής του.

Σε περίπτωση κατά την οποία η πλοιοκτήτρια εταιρεία αντικαταστήσει το πλοίο της με άλλο, ο ιατρός τοποθετείται στο νέο πλοίο.

Με μέριμνα και δαπάνη των πλοιοκτητών διατίθενται στους γιατρούς για την ενδιαίτησή τους, ατομικές καμπίνες και τους παρέχεται σίτιση καθ' όλη τη διάρκεια του πλου.

Η δαπάνη για τη μισθοδοσία των γιατρών, που θα διορισθούν στις παραπάνω θέσεις, θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Για το σκοπό αυτό έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του ΥΕΝ, για το έτος 2007, ποσό 696.041 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα