Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2006 09:59

Fortius Finance: «Αν και η χθεσινή εικόνα του ΧΑ δε μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ικανοποιητική, εν τούτοις το ιδιαίτερα θετικό κλίμα στο εξωτερικό αυξάνει τις πιθανότητες ανοδικής κίνησης του ΓΔ σήμερα. Σημείο αναφοράς για σήμερα αναμένεται να αποτελέσει κίνηση του τραπεζικού κλάδου, όπως και η πορεία των ξένων δεικτών.

»Αξίζει να σημειώσουμε το triple witching σήμερα σε Ελλάδα και εξωτερικό και τα ιδιαίτερα ευαίσθητα στοιχεία του πληθωρισμού των ΗΠΑ που ανακοινώνονται στις 15:30. Ζητούμενο από τεχνικής απόψεως η διάσπαση των 4.334 μονάδων και η παραμονή του ΓΔ πάνω από το επίπεδο αυτό».

Aspis Securities: «Οι αµερικανικές µετοχές κινήθηκαν έντονα ανοδικά χθες καθώς ο αριθµός των αιτήσεων για επιδόµατα ανεργίας που δηµοσιεύθηκε ήταν κατώτερος του αναµενόµενου. Οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν επίσης ανοδικά ενώ στην εγχώρια αγορά η διόρθωση των τραπεζικών µετοχών και των µετοχών του τηλεπικοινωνιακού κλάδου, δεν επέτρεψαν την ευθυγράµµιση µε τις διεθνείς αγορές.

»Όσον αφορά τη σηµερινή συνεδρίαση, θεωρούµε πιθανή τη συνέχιση της ανόδου στις διεθνείς αγορές ενώ στην εγχώρια αγορά πιο πιθανό σενάριο θεωρούµε τη συνέχιση των τάσεων συσσώρευσης σαν αποτέλεσµα ρευστοποιήσεων κερδών».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα