Blackstone, Citigroup: Fund 5 δισ. δολ. στις υποδομές της Ινδίας

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2006 10:58

ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση της Ινδίας, βρίσκεται η Blackstone Group LP, διαχειρίστρια του μεγαλύτερου fund επενδύσεων στον κόσμο και η Citigroup Inc., για την δημιουργία κεφαλαίου 5 δισ. δολ., που θα επενδύσει σε έργα υποδομής της χώρας.

Το κεφάλαιο θα χρηματοδοτήσει λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμους, μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας και άλλα παρόμοια έργα μέσα στα πέντε επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τον γραμματέα του υπουργείου Οικονομίας στο Ν. Δελχί, Arvind Mayaram. Το μέγεθος και η δομή του κεφαλαίου δεν έχουν αποφασιστεί, καθώς οι ξεχωριστές συνομιλίες με την Blackstone και το σκέλος επενδύσεων της Citigroup βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Υπάρχει όρεξη για 5 δισ. δολ. που θα απορροφηθούν πολύ γρήγορα σε τέτοιου είδους έργα τα οποία έχουν καλές αποδόσεις» ανέφερε σε τηλεφωνική του συνέντευξη ο Mayaram.

O Ινδός πρωθυπουργός, Manmohan Singh, διπλασίασε τον Οκτώβριο τον προϋπολογισμό για επενδύσεις σε υποδομές με δαπάνες 320 δισ. δολ. έως το 2010 για να τονώσει την ετήσια οικονομική ανάπτυξη του 10% και να ξεριζώσει την φτώχεια στη δεύτερη πιο πολυπληθή χώρα του κόσμου. Περίπου 20% αυτού του ποσού θα προέλθει από τον ιδιωτικό τομέα, ανέφερε ο Mayaram.

To κεφάλαιο θα έχει ζωή τουλάχιστον 10 ετών, είπε ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση της Ινδίας δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θα συμμετάσχει σε αυτό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα