Με μικρές διακυμάνσεις το ευρώ

Εν αναμονή των στοιχείων για το ΑΕΠ
Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2001 10:54
UPD:10:59

Οριακές μεταβολές εμφανίζει κατά τις πρωινές συναλλαγές η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου και του γιεν εν αναμονή των στοιχείων για το ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης της ευρωζώνης το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Συγκεκριμένα, το ευρώ διαπραγματευόταν στα 84,68 σεντς έναντι 84,88 σεντς αργά χθες το βράδυ. Εναντι του ιαπωνικού νομίσματος, το ευρώ βρίσκεται σήμερα στα 101,8 γιεν έναντι 101,75 γιεν χθες.

Στις 13:00’ ώρα Ελλάδος, η Eurostat θα δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία για το ρυθμό αύξησης του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος στην ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο του 2001. Σύμφωνα με έρευνα του "Bloomberg", η οικονομική ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ το εν λόγω διάστημα επιβραδύνθηκε στο 2,5% σε ετήσια βάση από 3% το τέταρτο τρίμηνο του 2000.

Με ενδιαφέρον, εξάλλου, αναμένονται και τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία. Σύμφωνα με αναλυτές, ο σχετικός δείκτης τον Απρίλιο αυξήθηκε κατά 0,1% σε μηνιαία βάση και κατά 1,7% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2000.

Υπενθυμίζεται, ότι χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε xθες αμετάβλητα τα επιτόκια της ζώνης του ευρώ, όπως άλλωστε ανέμενε η πλειονότητα των οικονομικών αναλυτών, xωρίς να κάνει οποιαδήποτε αναφορά για το πότε προτίθεται να προxωρήσει σε νέα μείωση επιτοκίων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα