Την επόμενη εβδομάδα η πρόταση της Πειραιώς προς την Τράπεζα Κύπρου

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2006 18:35

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να υποβάλει η Τράπεζα Πειραιώς πρόταση στρατηγικής συμφωνίας προς την Τράπεζα Κύπρου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του Ομίλου Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας.

Η πρόταση, η οποία, όπως είπε ο κ. Σάλλας, προβλέπει ότι οι δύο τράπεζες θα συνεχίσουν να είναι ανεξάρτητες, «στηρίζεται στη φιλική σχέση και στην ευχάριστη αποδοχή των δύο πλευρών. Σε κάθε περίπτωση, αν θεωρηθεί ότι η πρόταση, όπως θα διατυπωθεί και θα γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης, δεν εξυπηρετεί ισόρροπα και ισότιμα τις δύο πλευρές, δεν θα μπορέσει να περπατήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε αυτήν την περίπτωση, το σημερινό ποσοστό συμμετοχής της Πειραιώς στην Κύπρου (8,1%) θα πωληθεί με τη μορφή placement (πώληση με ιδιωτική τοποθέτηση).

Με την Τράπεζα Κύπρου, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Σάλλα, η Πειραιώς δεν έχει καμία επικάλυψη στις διεθνείς δραστηριότητες, που θα οδηγούσε σε μείωση των θέσεων εργασίας και μάλιστα υπάρχει συμπληρωματικότητα σε βαθμό που δημιουργείται σημαντική αξία για τους μετόχους.

Δύο αγορές-στόχοι: Ουκρανία και Τουρκία

Ο κ. Σάλλας διευκρίνισε ότι η Πειραιώς δεν ενδιαφέρεται για άλλη εξαγορά στην ελληνική αγορά. Τόνισε πως στόχος του Ομίλου είναι η «εμβάθυνση της παρουσίας του στις αγορές της ΝΑ Ευρώπης και της Αιγύπτου, όπου ήδη δραστηριοποιείται με οργανική ανάπτυξη» και η παρουσία του σε δύο νέες αγορές, της Ουκρανίας και της Τουρκίας μέχρι το 2010. Προτεραιότητα δίνεται στην Ουκρανία, όπου διερευνάται το ενδεχόμενο εξαγοράς μικρής τοπικής τράπεζας και θα ακολουθήσει η τουρκική αγορά.

Σημείωσε ότι μέχρι το τέλος του 2006 τα καταστήματα της Τράπεζας στις χώρες του εξωτερικού θα ανέρχονται σε 240 και θα προστεθούν άλλα 100 το 2007.

AΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα