Express Scripts: Προσφορά για την Caremark, αποτρέποντας την CVS

Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2006 09:35

ΠΟΣΟΝ περίπου 26 δισ. δολ. για την αναταγωνίστριά της Caremark Rx Inc. για να υπερισχύσει της συμφωνημένης προσφοράς από την CVS Corp., έκλεισε η Express Scripts Inc., η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης επιδομάτων φαρμάκων των ΗΠΑ.

Η Express προσφέρει 29,25 δολ. σε μετρητά και 0,426 της μετοχής της για κάθε μία μετοχή της Caremark ή συνολικά 58,59 δολ., σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Σαιν Λούϊς του Μιζούρι των ΗΠΑ, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η τιμή είναι 15% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος των μετοχών της Caremark στις 15 Δεκεμβρίου.

Η Caremark και οι ανταγωνίστριές της μειώνουν το κόστος για τους εργοδότες και για εκείνους που παρέχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οδηγώντας τους ασθενείς στην αγορά αντιγράφων φαρμάκων που πωλούνται μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αφαιρώντας με αυτόν τον τρόπο εκατομμύρια πελάτες από τις φαρμακοβιομηχανίες.

«Μαζί θα έχουμε μέγεθος, κλίμακα και οικονομική ισχύ για να επεκτείνουμε τις αγορές που εξυπηρετούμε», ανέφερε ο George Paz, πρόεδρος και ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Express Scripts, στην ανακοίνωση, συμπληρώνοντας: «Περιμένουμε την προσεκτική μελέτη της προσφοράς μας από την εταιρεία και την έναρξη ανοιχτού διαλόγου με το διοικητικό της συμβούλιο, για να ολοκληρώσουμε την εμπορική συναλλαγή».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα