«Ολοι στην SIEMENS γνώριζαν για τις παράνομες προμήθειες»

Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2006 18:02

Ο επικεφαλής του λογιστηρίου Στέφεν Ούφερ, στο κλάδο τηλεπικοινωνιών του ομίλου SIEMENS ενοχοποιεί τους προϊσταμένους του, αφήνοντας υπόνοιες και για το σημερινό πρόεδρο του εποπτικού συμβουλίου της εταιρείας, Χάινριχ φον Πίρερ, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, Tagesspiegel, επικαλούμενη το συνήγορο του Ούφερ, ότι όλοι στην SIEMENS γνώριζαν ότι ο όμιλος έδινε παράνομες προμήθειες, εκτός πιθανότατα από το προσωπικό καθαριότητας.

Αργότερα, ο δικηγόρος του αρχιλογιστή του κλάδου επικοινωνιών της εταιρείας, ανασκεύασε τις δηλώσεις του, διευκρινίζοντας, ότι δεν εννοούσε τον τότε πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, Χάινριχ φον Πίρερ, ο οποίος είναι σήμερα επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου της εταιρείας.

Η κατάθεση του πελάτη του αφορούσε κυρίως το ρόλο που διαδραμάτισε στην υπόθεση ο πρώην επικεφαλής του κλάδου επικοινωνιών του ομίλου Μίχαελ Κουτσενρόιτερ. Ωστόσο, ο δικηγόρος είχε προηγουμένως δηλώσει στην εφημερίδα Tagesspiegel, ότι κατά την άποψη του, εμπλέκονται στην υπόθεση δωροδοκιών και μέλη του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου της SIEMENS. Σε συνέντευξή του, ο Χάινριχ φον Πίρερ, απέρριψε τις σε βάρος του κατηγορίες και απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί. Δε γνωρίζαμε τίποτα για την υπόθεση, κάναμε ότι μπορούσαμε για να αποτρέψουμε και να καταπολεμήσουμε φαινόμενα διαφθοράς, υπογράμμισε. Κάλυψη στο σημερινό πρόεδρο του εποπτικού συμβουλίου της SIEMENS, προσφέρει η οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια. Ο πρόεδρος της οργάνωσης δήλωσε σε ηλεκτρονική εφημερίδα, ότι θεωρεί απίθανο να γνώριζε ο φον Πίρερ για τις δωροδοκίες και τα «μαύρα ταμεία».

DEUTSCHE WELLE



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα