ΔΕΗ - Πιλοτική εφαρμογή τηλεμέτρησης σε πελάτες χαμηλής τάσης

Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2006 18:43

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι εισάγει στα δίκτυά της την τεχνολογία αιχμής της Τηλεμέτρησης στους πελάτες Μέσης Τάσης και πιλοτικά στους πελάτες Χαμηλής Τάσης, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Ήδη από το 2005, η ΔΕΗ Α.Ε. έχει αντικαταστήσει τους μετρητές των μεγάλων πελατών της (περίπου 8.000 καταναλωτές Μέσης Τάσης), με ηλεκτρονικούς, που διαθέτουν δυνατότητα τηλεμέτρησης, αντλώντας κονδύλια από το Γ' ΚΠΣ. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2007.

Αυτή την περίοδο τη ΔΕΗ ΑΕ ολοκληρώνει τις διαδικασίες υπογραφής σύμβασης κλπ. για την πιλοτική εφαρμογή τηλεμέτρησης-τηλεδιαχείρισης 30.000 πελατών Χαμηλής Τάσης, κυρίως οικιακής χρήσης στις περιοχές των Βριλησσίων και Μελισσίων. Η αντικατάσταση των μετρητών θα πραγματοποιηθεί χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση των πελατών της ΔΕΗ.

Η επιχείρηση έχει θέσει ως κεντρικό στόχο εκσυγχρονισμού και βελτίωσης των υπηρεσιών της την επέκταση στο σύνολο των 7,1 εκατ. πελατών της, προγραμμάτων που θα συγχρηματοδοτηθούν από την Ε.Ε..

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα