Μ. Στασινόπουλος: Μέρος της λύσης η μεταποίηση

Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017 14:05
UPD:14:06
REUTERS/STOYAN NENOV

Όπως επεσήμανε, μεταξύ άλλων, η μεταποίηση δραστηριοποιείται σε ένα αντίξοο και ρευστό περιβάλλον, με έλλειψη κινήτρων και πληθώρα αντικινήτρων. 

Του Γιάννη Κανουπάκη
[email protected]

Η μεταποίηση στην Ελλάδα είναι ένας ζωντανός τομέας της οικονομίας που μπορεί να αποτελέσει σημαντικό μέρος της λύσης, όχι μόνο για έξοδο από την κρίση αλλά και για τη μετάβαση σε ένα νέο πιο υγιές παραγωγικό μοντέλο, υποστήριξε ο Μιχάλης Στασινόπουλος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΒΙΟΧΑΛΚΟ και εκ των εμπνευστών της πρωτοβουλίας «Ελληνική Παραγωγή-Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη», μιλώντας σε εκδήλωση του ΙΟΒΕ.

Όπως επεσήμανε, μεταξύ άλλων, η μεταποίηση δραστηριοποιείται σε ένα αντίξοο και ρευστό περιβάλλον, με έλλειψη κινήτρων και πληθώρα αντικινήτρων. 

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Νίκος Βέττας, υπογράμμισε ότι η πολιτική στήριξης της βιομηχανίας πρέπει να έρθει στο προσκήνιο, σημειώνοντας πάντως πως η τάση αποβιομηχάνισης που καταγράφεται τις τελευταίες δεκαετίες, δεν είναι αυστηρά ελληνικό φαινόμενο, αλλά σημειώνεται σε ολόκληρη τη δυτική Ευρώπη και τον αναπτυγμένο κόσμο.

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής του ΕΜΠ, Άγγελος Τσακανίκας, ανέφερε ότι ένα σοκ επαναφοράς της προστιθέμενης αξίας της μεταποίησης σε πραγματικούς απόλυτους όρους στα επίπεδα του 1995, θα σήμαινε μια αύξηση της ζήτησης του μεταποιητικού τομέα κατά 5,7 δισ. ευρώ. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα