Ελαφρά διαφοροποίηση του αργού

Εξ αιτίας του ήπιου καιρού που επικρατεί στις ΗΠΑ και περιορίζει τη ζήτηση
Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2006 07:02

Oil Is Little Changed After Falling on Signs of a Mild Winter

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη μετά τη χθεσινή του υποχώρηση, τη μεγαλύτερη σε χρονικό διάστημα πλέον του ενός μηνός, καθώς φαίνεται ότι ο ήπιος καιρός θα περιορίσει τη ζήτηση για θέρμανση στις ΗΠΑ τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο.

Οι υψηλότερες από τα κανονικά επίπεδα θερμοκρασίες στις βόρειες ΗΠΑ ενδέχεται να διατηρηθούν έως την 1η Ιανουαρίου, σύμφωνα με τη χθεσινή πρόβλεψη του National Weather Service. Αυριανή έκθεση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ ενδέχεται να δείξει ότι τα πάνω από τον μέσον όρο αποθέματα της χώρας υποχώρησαν για τέταρτη εβδομάδα, καθώς τα διυλιστήρια αύξησαν την παραγωγή καυσίμων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 11 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου διαπραγματεύθηκε στα 62,22 δολ. το βαρέλι, ένα σεντ υψηλότερα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 11:24 π.μ. στη Σιγκαπούρη.

Τα συμβόλαια που λήγουν σήμερα, υποχώρησαν 1,22 δολ., ποσοστό 1,9%, φθάνοντας χθες στα 62,21 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μιας ημέρας από τις 16 Νοεμβρίου. Τα πιο διαπραγματεύσιμα συμβόλαια του Φεβρουαρίου διαπραγματεύθηκαν στα 62,87 δολ. το βαρέλι, μετά την υποχώρησή τους 2%, χθες, φθάνοντας στα 62,79 δολ. το βαρέλι.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Φεβρουαρίου διαπραγματεύθηκε στα 62,26 δολ. το βαρέλι, 13 σεντς υψηλότερα στο ICE Futures του Λονδίνου στις 11:24 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα