Glaxo: Προς εξαγορά της Genmab, αντί 2,1 δισ. δολ.

Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2006 11:34

ΣΥΜΦΩΝΙΑ να καταβάλει έως 2,1 δισ. δολ. για την απόκτηση μεριδίου στην δανέζικη εταιρεία βιοτεχνολογίας, Genmab A/S, αλλά και για τα δικαιώματα ενός από τα σκευάσματα κατά του καρκίνου και άλλου για την αρθρίτιδα, έκλεισε η δεύτερη σε μέγεθος φαρμακοβιομηχανία στον κόσμο, GlaxoSmithKline Plc.

Οι μετοχές της Genmab σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο σε έξι χρόνια. Η Glaxo θα καταβάλει αμοιβή 582 εκατ. κορώνες (103 εκατ. δολ.) τώρα και θα αγοράσει μετοχές αξίας περίπου 2,03 δισ. κορώνες, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών προς το Χρηματιστήριο. Η Genmab, με έδρα την Κοπεγχάγη, μπορεί να λάβει έως 12 δισ. κορώνες σε αμοιβές ανάπτυξης και σε επενδύσεις μετοχών.

Καθώς οι πατέντες των καλύτερων σε πωλήσεις προϊόντων τους λήγουν, η Glaxo με έδρα το Λονδίνο και οι άλλες φαρμακευτικές ανταγωνίστριές της αντιμετωπίζουν την πίεση από τους επενδυτές να φέρουν και άλλα προϊόντα στην αγορά. Στις 8 Δεκεμβρίου η Glaxo συμφώνησε να αγοράς την Domantis Ltd. που αναπτύσσει φάρμακα που βασίζονται στα αντισώματα, αντί 230 εκατ. λιρών Αγγλίας (452,2 εκατ. δολ.).

Οι μετοχές της Genmab σημείωσαν άνοδο 78 κορώνες, ποσοστό 23%, φθάνοντας στις 420 κορώνες η μία στις 9:10 π.μ. στην Κοπεγχάγη, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από το Οκτώβριο του 2000 όταν άρχισαν να διαπραγματεύονται. Οι μετοχές της Glaxo, της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας, μετά την Ρfizer Inc., στον κόσμο, σημείωσαν άνοδο 8 πένες, φθάνοντας στις 1.352 πένες η μία στο Λονδίνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα