Απώλειες σημειώνει το αργό στο Λονδίνο

Εξ αιτίας των υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών στις ΗΠΑ
Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2006 13:50

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε το αργό πετρέλαιο, καθώς φαίνεται ότι ο ήπιος καιρός θα μειώσει τη ζήτηση για θέρμανση στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο, σε συνδυασμό με τη διατήρηση των αποθεμάτων, πάνω από τον μέσον όρο για την εποχή.

Οι υψηλότερες από κανονικά επίπεδα θερμοκρασίες στις βόρειες ΗΠΑ ενδέχεται να διατηρηθούν έως την 1η Ιανουαρίου, σύμφωνα με τη χθεσινή πρόβλεψη του National Weather Service. Αυριανή έκθεση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ ενδέχεται να δείξει ότι τα πάνω από τον μέσον όρο αποθέματα της χώρας υποχώρησαν για τέταρτη εβδομάδα, καθώς τα διυλιστήρια αύξησαν την παραγωγή καυσίμων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 11 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου υποχώρησε έως 39 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 61,82 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη και διαπραγματεύθηκε στα 61,83 δολ. το βαρέλι στις 10:28 π.μ. στο Λονδίνο. Τα συμβόλαια που λήγουν σήμερα, υποχώρησαν 1,22 δολ., ποσοστό 1,9%, φθάνοντας στα 62,21 δολ. το βαρέλι χθες, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες σε μία ημέρα, από τις 16 Νοεμβρίου. Τα πιο διαπραγματεύσιμα συμβόλαια του Φεβρουαρίου, υποχώρησαν 36 σεντς, φθάνοντας στα 62,43 δολ. το βαρέλι.

Η ζήτηση στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, την περιφέρεια όπου καταναλώνεται το περισσότερο πετρέλαιο στη χώρα, θα είναι 30% χαμηλότερη από το φυσιολογικό την εβδομάδα που λήγει στις 25 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την χθεσινή πρόβλεψη της Weather Derivatives Inc.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Φεβρουαρίου υποχώρησε 47 σεντς, φθάνοντας στα 61,66 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου.

Τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά πάσα πιθανότητα 2 εκατ. βαρέλια, ποσοστό 0,6%, την εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News. Τα αποθέματα διατηρήθηκαν στα 335,4 εκατ. βαρέλια στις 8 Δεκεμβρίου ή 13% υψηλότερα από τον μέσον όρο πενταετίας για την περίοδο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ, την εβδομάδα που πέρασε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα