Αμφισβητούν τα στοιχεία για την ανεργία

Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2006 19:27

Οι αριθμοί ευημερούν, όμως οι άνεργοι αυξάνονται, υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ, σχολίαζοντας τα στοιχεία για τη μείωση της ανεργίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/12/19/1281657.htm .

«Η στατιστική», τονίζει η Συνομοσπονδία, «καταγράφει μείωση, όμως κάθε ελληνική οικογένεια έχει έναν άνεργο και όταν νέοι και νέες ή ηλικιωμένοι αναζητούν δουλειά και συναντούν αδιέξοδα, αποτελεί πρόκληση η ανακοίνωση τέτοιων στοιχείων.

Ο μοναδικός δείκτης που πράγματι αυξήθηκε, είναι η αύξηση της μερικής απασχόλησης, ενώ στον πρωτογενή τομέα η ανεργία αυξήθηκε κατά 2,6%. Το ποσοστό ανεργίας μειώνεται διότι αυξάνεται η υποαπασχόληση, η ανασφάλιστη και η κακοπληρωμένη εργασία, φαινόμενα που οδηγούν σε διεύρυνση της φτώχειας».

Η ΓΣΕΕ καταλήγει ότι τα στοιχεία περί μείωσης της ανεργίας αποτελούν εικονική πραγματικότητα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου αμφισβήτησε τα στοιχεία για την ανεργία. Παρουσίασε απόσπασμα της ομιλίας του κ. Αλογοσκούφη στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στις 21 Μαρτίου του 2004. Τότε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών είχε αναφέρει ως ποσοστό της ανεργίας το 9,5%, δύο μονάδες δηλαδή λιγότερες από το ποσοστό που ανέφερε σήμερα η κυβέρνηση.

Η ανεργία, τόνισε ο κ. Ευθυμίου, εκτινάχθηκε τεχνητά από την κυβέρνηση της ΝΔ το 2004, για να εμφανιστεί στη συνέχεια ότι παρουσιάζει πτωτική πορεία. Η ανεργία, πρόσθεσε, είναι εγκατεστημένη και αυτό οφείλεται στην πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ.

Ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββας Τσιτουρίδης υπογράμμισε ότι η μεθοδολογία μέτρησης παραμένει η ίδια, κατά συνέπεια το αποτέλεσμα είναι συγκρίσιμο και επανέλαβε ότι τα στοιχεία είναι στη διάθεση όποιου τα αμφισβητεί.

Ο κ. Τσιτουρίδης κατέληξε ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης θα συνεχιστούν και προέβλεψε ότι μέσα στο 2007 η ανεργία θα πέσει κάτω από το 8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα