Μικρή διακύμανση του χρυσού στην Ασία

Μετά την άνοδο από τα χαμηλότερα επτά εβδομάδων
Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2006 07:43

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε ο χρυσός στην Ασία, μετά την άνοδό του επί δύο ημέρες από τα χαμηλότερα επίπεδα σε επτά εβδομάδες, καθώς το ευρώ κινήθηκε ανοδικά έναντι του δολαρίου.

Το ευρώ σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο έναντι του δολαρίου σε τρεις εβδομάδες χθες, ωθώντας ανοδικά τις τιμές του χρυσού, καθώς οι επενδυτές αγόρασαν το πολύτιμο μέταλλο έναντι άλλων περιουσιακών στοιχείων σε δολάρια. Οι κερδοσκόποι είναι επιφυλακτικοί για την προοπτική του μετάλλου, περιορίζοντας τις διαπραγματεύσεις τους.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση υποχώρησε έως 60 σεντς, ποσοστό 0,1%, φθάνοντας στα 622,35 δολ. η ουγγιά μετά την άνοδό του έως 43 σεντς. Στις 12:24 μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης, ο χρυσός διαπραγματεύθηκε στα 623,13 δολ. η ουγγιά.

Ο χρυσός που πωλείται σε δολάρια κινείται συνήθως προς την αντίθετη κατεύθυνση με το αμερικανικό νόμισμα, καθώς οι επενδυτές αγοράζουν το πολύτιμο μέταλλο ως εξασφάλιση έναντι της υποχώρησης των αποδόσεων άλλων επενδύσεων σε δολάρια. Το ευρώ άγγιξε το 1,3240 έναντι του δολαρίου στις 12:14 μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης, από 1,3196 δολ. που ήταν χθες.

Ο πιο ζεστός για την εποχή καιρός στις ΗΠΑ ενδέχεται να επηρεάσει τις τιμές του πετρελαίου και να περιορίσει την ελκυστικότητα του χρυσού, εξασφάλιση έναντι του πληθωρισμού.

Οι ράβδοι χρυσού για τον Οκτώβριο του 2007, σημείωσαν άνοδο 25 γιέν, ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στα 2.386 γιέν το γραμμάριο (628 δολ. η ουγγιά) στο Χρηματιστήριο του Τόκυο στη 1:23 μ.μ., τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα