Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2006 08:06

* ΕΞΠΡΕΣ: "Από Φεβρουάριο η αύξηση των αντικειμενικών αξιών. "Μπόνους" για τη μεγάλη περιουσία ο υπολογισμός ΦΜΑΠ σε τιμές 2001".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Πρόταση από τη Suez για εξαγορά της ΕΥΑΘ. Επίσημη προσφορά του γαλλικού κολοσσού προς την κυβέρνηση".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Ο πρόεδρος της Εθνικής σε μία de profundis συνέντευξή του κ. Τάκης Αράπογλου μιλάει στο "Κέρδος" για τα επιτόκια, τα καρτέλ, την Τουρκία, τον ανταγωνισμό και τις νέες εξαγορές".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αναβάλλεται η αύξηση των αντικειμενικών στα ακίνητα. Σε περίπτωση πρόωρων εκλογών θα παραπεμφθεί στις "καλένδες".

Αντικειμενικές αξίες

Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι "Από τον Φεβρουάριο του 2007 θα ισχύσουν οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών. Η μέση αύξηση αναμένεται να φθάσει το 25%, ενώ για εκτός σχεδίου περιοχές και αγροτεμάχια το 30%. Η εφαρμογή τους ένα μήνα αργότερα του αρχικού σχεδιασμού (1.1.2007) ευνοεί τους υποκειμένους σε Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, καθώς αυτός εφαρμόζεται επί των τιμών που ισχύουν την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους".

Τάκης Αράπογλου

Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Για επιτόκια, καρτέλ, εξαγορές, Τουρκία, ανταγωνισμό και φυσικά για τους στόχους της Εθνικής και τις σχέσεις της με το εξωτερικό μιλά ο κ. Αράπογλου στη συνέντευξή του στο "Κέρδος".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα