Ντομπρόβσκις: Ώρα να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης

Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2017 13:03
UPD:13:20
REUTERS/STRINGER

«Είναι ώρα να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και στην εκταμίευση της επόμενης δόσης» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup του Ιουνίου.

Απαντώντας συγκεκριμένα σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup, ο κ. Ντομπρόβσκις ανέφερε: «Ελπίζουμε, επειδή από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αξιολογήσαμε τη συμμόρφωση της Ελλάδας στις δεσμεύσεις του προγράμματος και βλέπουμε ότι η Ελλάδα τις υλοποιεί από την πλευρά της».

Όπως επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, «η Ελλάδα στην πραγματικότητα ξεπέρασε πέρυσι τους δημοσιονομικούς στόχους και αναμένεται να επιτύχει τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα φέτος και το επόμενο έτους, που είναι 1,75% και 3,5% του ΑΕΠ, αντίστοιχα».

Επομένως, πρόσθεσε, «είναι ώρα να προχωρήσουμε, και οι εταίροι στο πρόγραμμα, για να ολοκληρώσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση και να εκταμιεύσουμε την επόμενη δόση».

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα