Απώλειες σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές

Καθώς ανησυχία επικρατεί για την οικονομική ανάπτυξη
Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2006 11:32

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, μετά τις εκθέσεις που σηματοδότησαν συρρίκνωση της οικονομικής ανάπτυξης και τον υψηλότερο απ'ότι αναμενόταν πληθωρισμό στις ΗΠΑ, προκαλώντας αμφιβολίες για τον ρυθμό της παγκόσμιας επέκτασης.

Οι μετοχές της Rio Tinto Group και της Vedanta Resources Plc οδηγούσαν την πτώση μεταξύ των μεταλλουργιών, που συγκαταλέγονται στους πιο ευαίσθητους κλάδους, σε μια οικονομία που συρρικνώνεται. Οι μετοχές της SAP AG οδηγούσαν την πτώση μεταξύ των εταιρειών του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας, μετά την ανακοίνωση της Oracle Corp. για χαμηλότερη ανάπτυξη των πωλήσεων.

Ο Dow Jones Stoxx 600 Index υποχώρησε 0,7% φθάνοντας στις 363,49 μονάδες στο Λονδίνο με τους 18 κλάδους να σημειώνουν απώλειες. Ο Stoxx 50 υποχώρησε 0,7%, όπως και ο Euro Stoxx 50.

Ο Stoxx 600 έχει σημειώσει άνοδο 13% μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2006, καθώς εικάζεται ότι η Federal Reserve των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια. Οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν περισσότερο από τις προβλέψεις τον μήνα που πέρασε, ενώ οι άδειες κατασκευής κατοικιών υστέρησαν των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών.

Απώλειες σημείωσαν όλοι οι εθνικοί δείκτες στις 18 χώρες της Ευρώπης, εκτός από τους δείκτες στην Πορτογαλία. Στη Γερμανία ο DAX υποχώρησε 0,7%, στη Γαλλία ο CAC 40 σημείωσε απώλειες 0,8% και στη Βρετανία ο FTSE 100 υποχώρησε 0,7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα