HMV: Στα χαμηλότερα επίπεδα των προβλέψεων τα κέρδη το 2006

Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2006 13:22

ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών θα διαμορφωθούν στο σύνολο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της HMV Group Plc, της βρετανικής ιδιοκτήτριας των βιβλιοπωλείων Waterstone και των καταστημάτων πώλησης μουσικής HMV, μετά τη μείωση της ζήτησης για CD, αποτέλεσμα της χρήσης ψηφιακής μουσικής.

Η αξία της βρετανικής αγοράς μουσικής, συμπεριλαμβανομένης και της ψηφιακής, υποχώρησε 14% τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, ενώ η αγορά DVD συρρικνώθηκε κι αυτή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Λονδίνο. Οι πωλήσεις στα καταστήματα της HMV εταιρείας στη Βρετανία και την Ιρλανδία που λειτουργούν τουλάχιστον ένα έτος, αυξήθηκαν 0,6% τις 12 εβδομάδες έως τις 16 Δεκεμβρίου, καθώς η εταιρεία μείωσε τις τιμές πώλησης για να κρατήσει τους πελάτες.

Η HMV μείωσε τις τιμές των CD και των DVD τον Σεπτέμβριο για να καταπολεμήσει τον ανταγωνισμό από την Amazon.com Inc. στο Internet και από την Tesco Plc, τη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης της Βρετανίας. Η εταιρεία βελτίωσε επίσης την υπηρεσία για το κατέβασμα ψηφιακής μουσικής, ώστε οι χρήστες να έχουν πρόσβαση στη μουσική χωρίς να πρέπει να φορτώσουν επιπλέον λογισμικό.

Οι μετοχές της HMV υποχώρησαν 8,25 πένες, ποσοστό 5,4%, φθάνοντας στις 145,5 πένες η μία στις 8:03 π.μ. στο Λονδίνο. Συνολικά φέτος έχουν σημειώσει απώλειες 19% με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να είναι 592 εκατ. λίρες στερλίνες (1,2 δισ. δολ.).

Σήμερα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η μείωση των τιμών πώλησης βοήθησε στην εξασφάλιση υψηλότερου μεριδίου αγοράς την τελευταία περίοδο. Τα έσοδα στα καταστήματα που λειτουργούν τουλάχιστον ένα έτος υποχώρησαν 3,7% τις 12 εβδομάδες που έληξαν στις Σεπτεμβρίου. Οι πωλήσεις στα βιβλιοπωλεία Waterstone μειώθηκαν επίσης 3,7% τη χρονική περίοδο και οι εκπτώσεις έβλαψαν το μερίδιο αγοράς της εταιρείας, σύμφωνα με την ίδια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα