Διαφορετικές προσεγγίσεις Μόσχας και Σόφιας σε ορισμένα θέματα για τον αγωγό

Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2006 18:56

Σε τριμερείς συναντήσεις με τις αντιπροσωπείες της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας -στις 13 Δεκεμβρίου στη Μόσχα και στις 19 Δεκεμβρίου στη Σόφια- για την προώθηση της υπογραφής της Διακρατικής Συμφωνίας για την κατασκευή του Πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, συμμετείχε ελληνική αντιπροσωπεία, υπό τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης Νίκο Στεφάνου.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων υπήρξε προσέγγιση των θέσεων των τριών χωρών σε μια σειρά από σημαντικά ζητήματα για το περιεχόμενο της Διακρατικής Συμφωνίας. Ωστόσο όπως είπε ο υπουργός, σε κάποια σημεία παραμένουν διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ της ρωσικής και της βουλγαρικής κυβέρνησης, για τη διευθέτηση των οποίων -όπως σημείωσε- θα συνεργαστούν οι κυβερνήσεις των δύο χωρών.

«Η ελληνική κυβέρνηση, εκτιμά ότι, μέσα σε κλίμα συνεννόησης μεταξύ τους, μπορούμε να ελπίζουμε στην οριστικοποίηση του κειμένου της Διακρατικής Συμφωνίας και στην υπογραφή της μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα», κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα