Στα εταιρικά νέα η προσοχή της Wall Street

«Σκωτσέζικο ντους» από Intel - Juniper
Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2001 15:58
UPD:16:02

Οι ανακοινώσεις κορυφαίων εταιρειών από το χώρο της υψηλής τεχνολογίας αναμένεται να δώσουν τον τόνο στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street.

Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση της κορυφαίας εταιρείας ημιαγωγών Intel ανακοίνωσε χθες λίγο μετά το κλείσιμο των αμερικανικών χρηματιστηρίων ότι οι πωλήσεις της εταιρείας το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο θα βρίσκονται σε συμφωνία με προηγούμενες εκτιμήσεις της διοίκησης. Η δήλωση αυτή καθησύχασε τις αγορές που ανέμεναν ότι η διοίκηση της Intel θα αναθεωρούσε προς τα κάτω τις προβλέψεις της.

Σημειώνεται, ότι είναι η πρώτη φορά μετά από διάστημα ενός έτους που η αμερικανική εταιρεία διατηρεί αμετάβλητες τις αρχικές της προβλέψεις. «Η είδηση αυτή αποτελεί ευχάριστη έκπληξη. Φαίνεται, ότι τα χειρότερα στην αγορά προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών έχουν περάσει», δηλώνει στο "Bloomberg" διαχειριστής κεφαλαίων στην Aberdeen Asset Management.

Τον ενθουσιασμό που προκάλεσε η ανακοίνωση της Intel έρχεται να μετριάσει η σημερινή ανακοίνωση της επίσης αμερικανικής Juniper Networks η διοίκηση της οποίας προειδοποίησε ότι το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο τα έσοδα και οι πωλήσεις της εταιρείας θα διαμορφωθούν σε επίπεδα χαμηλότερα των προβλέψεων.

Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα της Juniper, η οποία δραστηριοποιείται στην κατασκευή λογισμικού για το Διαδίκτυο, θα κυμανθούν μεταξύ 200 εκατ. δολ. και 210 εκατ. δολ. έναντι 300 εκατ. δολ. και 330 εκατ. δολ. που εκτιμούσε αρχικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα