Κάτω από τα υψηλότερα τριών μηνών το αργό

Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2006 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ, από τα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών, κινήθηκε το αργό πετρέλαιο, καθώς εικάζεται ότι ο πιο ήπιος από το φυσιολογικό καιρός θα μειώσει τη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης, τη στιγμή που τα αποθέματα αυξάνονται.

Τα αποθέματα διυλισμένων καυσίμων στις ΗΠΑ, μια κατηγορία που περιλαμβάνει το πετρέλαιο θέρμανσης, σημείωσαν άνοδο για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο, την εβδομάδα που έληξε στις 15 Δεκεμβρίου. Η ζήτηση για θέρμανση στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, όπου οι κατοικίες καίνε το καύσιμο, θα είναι κάτω από τα φυσιολογικά επίπεδα τις επόμενες οκτώ ημέρες, σύμφωνα με τις χθεσινές προβλέψεις της Meteorlogix LLC.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Φεβρουαρίου σημείωσε απώλειες έως 56 σεντς, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στα 63,16 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Τα συμβόλαια, στις 11:22 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης διαπραγματεύθηκε στα 63,25 δολ. το βαρέλι.

Χθες το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 26 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 63,72 δολ. το βαρέλι και στα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος για συμβόλαια κοντά στη λήξη τους από τις 17 Σεπτεμβρίου. Νωρίτερα οι τιμές διαπραγματεύθηκαν έως τα 64,15 δολ. το βαρέλι.

Την εβδομάδα που πέρασε τα αποθέματα αυξήθηκαν για πρώτη φορά σε σύνολο τεσσάρων κατά 1,1 εκατ. βαρέλια, ποσοστό 0,5%, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ. Τα αποθέματα καυσίμων κινήθηκαν ανοδικά καθώς τα διυλιστήρια αύξησαν τη χρήση της δυναμικότητάς τους στο 90,7% στα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο.

Στο Λονδίνο το πετρέλαιο μπρεντ για τα συμβόλαια του Φεβρουαρίου υποχώρησε έως 38 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 62,85 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο ICE Futures, Στις 11:21 π.μ. το μπρεντ διαπραγματεύθηκε στα 62,89 δολ. το βαρέλι.

Ανοδικά κινήθηκε χθες το αργό πετρέλαιο μετά τη μεγαλύτερη από ότι αναμενόταν μείωση των αποθεμάτων, εξ αιτίας της καθυστέρησης των εισαγωγών αποτέλεσμα της ομίχλης γύρω από το Χιούστον. Τα αποθέματα υποχώρησαν 6,32 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε, τρεις φορές περισσότερο των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών. Οι εισαγωγές μειώθηκαν 7,3% φθάνοντας στα 8,9 εκατ. βαρέλια ημερησίως και στα χαμηλότερα επίπεδα από την εβδομάδα που έληξε στις 7 Οκτωβρίου του 2005.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα