Hutchison Essar: Δάνειο 15 δισ. δολ. από τους αγοραστές της

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2006 10:32

ΠΟΣΟΝ περίπου 15 δισ. δολ. ζήτησαν να δανειστούν από την Citigroup Inc. και την UBS AG, η Blackstone Group LP και η Reliance Communications Ltd., για να χρηματοδοτήσουν την εξαγορά της τέταρτης μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της Ινδίας, σύμφωνα με τραπεζίτες που γνωρίζουν άμεσα το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H ABN Amro Holding NV, η Barclays Plc και η Deutsche Bank AG, συγκαταλέγονται μεταξύ του ομίλου των τραπεζών για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς της Hutchison Essar Ltd., από τον δισεκατομμυριούχο του Χονγκ Κονγκ, Li Ka-Shing, σύμφωνα με τους τραπεζίτες που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους πριν από την επίσημη ανακοίνωση.

Η Reliance Communications κάνει ομάδα με την Blackstone, διαχειρίστρια του μεγαλύτερου κεφαλαίου εξαγορών στον κόσμο, για την εξαγορά που θα βοηθήσει τη δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία κινητής τηλεφωνίας την Ινδίας να επεκταθεί στη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν τις συνομιλίες στις 15 Δεκεμβρίου. Ο κλάδος τηλεπικοινωνιών της Ινδίας προβλέπεται να προσθέσει περισσότερους από 350 εκατ. χρήστες έως το 2010.

Η Reliance Communications, ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Anil Ambani, δεν έχει προχωρήσει στην πρόσληψη κάποιας τράπεζας, σύμφωνα με τους τραπεζίτες.

Η Hutchison Essar ανήκει 67% στην Hutchison Telecommunications International Ltd., σκέλους της Hutchison Whampoa, και οι δύο με έδρα το Χονγκ Κονγκ. Η Laura Cheung, εκπρόσωπος της Hutchison Whampoa και ο εκπρόσωπος της Hutchison Telecommunications, Mickey Shiu, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Ο Gaurav Wahi, εκπρόσωπος της Reliance Communications στο Μουμπάϊ δεν δέχθηκε να κάνει σχόλιο, ενώ ο εκπρόσωπος της Blackstone, John Ford, στη Ν. Υόρκη, δεν βρέθηκε άμεσα για να σχολιάσει το θέμα.

Το διοικητικό συμβούλιο της Vodafone Group Plc θα συναντηθεί σήμερα για να συζητήσει την προσφορά πλέον των 13,5 δισ. δολ. για την Hutchison Essar, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Financial Times», χωρίς να αναφέρει από πού άντλησε την πληροφορία. Η Vodafone αρνήθηκε να κάνει το σχόλιο, έγραψαν οι FT.

Οι μετοχές της Reliance Communications σημείωσαν άνοδο 2,3%, φθάνοντας στις 457,95 ρουπίες η μία στις 12:35 μ.μ. στο Μουμπάϊ. Ο δείκτης Sensex στο Χρηματιστήριο της Ινδίας υποχώρησε 0,1%.

Η εταιρεία έχει συνολικά 3,18 εακτ. συνδρομητές που χρησιμοποιούν το διεθνές σύστημα για τις επικοινωνίες του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με την Cellular Operators Association of India στις 10 Νοεμβρίου. Επίσης η Reliance Communications έχει περίπου 24 εκατ. χρήστες στο σκέλος του δικτύου πολλαπλής πρόσβασης. Αγοράζοντας την Hutchison Essar η Reliance Communications θα αυξήσει την πελατειακή της βάση κατά 78%.

Η Ινδία πρόσθεσε αριθμό ρεκόρ 6,71 εκατ. χρηστών κινητής τηλεφωνίας τον Οκτώβριο, φθάνοντας στα τέλη του μήνα τα 136,22 εκατ. χρήστες κινητών. Η διείσδυση των τηλεφωνικών συνδέσεων στην Ινδία αυξήθηκε στο 16% του πληθυσμού, καθώς οι νέες συνδέσεις ασύρματης βοήθησαν στην εξισορρόπηση της συρρίκνωσης της αγοράς σταθερής τηλεφωνίας.

Η Κίνα αύξησε τον Οκτώβριο κατά 5,87 εκατ. του χρήστες τον Οκτώβριο, φθάνοντας συνολικά τα 449 εκατ. χρήστες, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα