ΕΤΑ: Σύννομη η σύμβαση με PriceWaterhouseCoopers

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2006 17:50
UPD:18:05

Απόλυτα σύννομη είναι η ενέργεια της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ) να προβεί σε απευθείας ανάθεση υπηρεσιών οικονομικής και διοικητικής υποστήριξης στην εταιρεία PriceWaterhouseCoopers. Αυτό υποστηρίζει σε σημερινή ανακοίνωση η ΕΤΑ απαντώντας σε δημοσιεύματα που αναφέρονται σε επιστολή της Ε.Ε., στην οποία ζητούνται διευκρινίσεις με αφορμή καταγγελία για παραβίαση κοινοτικού δικαίου στη σύμβαση της PriceWaterhouseCoopers με την Εταιρεία.

Η ΕΤΑ επισημαίνει ότι η εν λόγω ανάθεση είναι απόλυτα σύννομη και σύμφωνη με τον Κανονισμό της ΕΤΑ, όπως έχει επιβεβαιωθεί από γνωμοδοτήσεις έγκριτων νομικών αλλά και από την Γνωμοδότηση 219/29-3-2006 του Α’ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Επίσης η διοίκηση της ΕΤΑ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «η εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία της γρήγορα θα καταδείξει και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι η εν λόγω ανάθεση είναι απολύτως σύννομη και δεν υφίσταται παράβαση του ευρωπαϊκού δικαίου».

Η ΕΤΑ επισημαίνει ακόμη πως η επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία –όπως υποστηρίζει- ανακριβώς παρουσιάζεται στα δημοσιεύματα ως απαρχή άμεσων αρνητικών εξελίξεων, αποτελεί τυποποιημένη υπηρεσιακή αντίδραση σε καταγγελία και απλά αναπαράγει τα στοιχεία της καταγγελίας (αφού δεν έχει, μέχρι στιγμής, άλλη πηγή πληροφόρησης πέραν της ίδιας της καταγγελίας) ζητώντας, εντός δίμηνης προθεσμίας, την παροχή εξηγήσεων από ελληνικής πλευράς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα