Άντριαν: Η άποψη του ΔΝΤ για το χρέος δεν έχει αλλάξει

Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017 09:14
UPD:10:38
REUTERS/YURI GRIPAS

«Δεν προκύπτει από κάπου ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση χωρίς αισθητή ελάφρυνση τους χρέους της. Η άποψη αυτή του ΔΝΤ δεν έχει αλλάξει» ανέφερε οΤομπίας Άντριαν.

Σταθερή παραμένει η άποψη του ΔΝΤ στο θέμα του ελληνικού χρέους, όπως δήλωσε ο διευθυντής του Τομέα Χρηματοπιστωτικών Ερευνών του ΔΝΤ Τομπίας Άντριαν, στο γερμανικό περιοδικό Focus.

«Δεν προκύπτει από κάπου ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση χωρίς αισθητή ελάφρυνση του χρέους της. Η άποψη αυτή του ΔΝΤ δεν έχει αλλάξει» ανέφερε ο Άντριαν.

Παράλληλα, επεσήμανε την ελλιπή συμμόρφωση των χωρών τού Συμφώνου Σταθερότητας και ζήτησε μεγαλύτερη δημοσιονομική πειθαρχία. «Είναι ένα θεμελιώδες πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το γεγονός ότι δεν μπορούν να πιεσθούν τα κράτη-μέλη να τηρούν τους κανόνες του κρατικού προϋπολογισμού» πρόσθεσε.

Ο κ. Άντριαν επισήμανε ακόμη ότι οι οικονομικές ανισορροπίες για μεγάλο διάστημα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε «δοκιμασία» την Ευρωζώνη. Επομένως, πρόσθεσε, «θα ήταν επιθυμητό να τηρούν από μόνες τους οι χώρες-μέλη τους κανόνες του Μάαστριχτ».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα