Προσάραξη μότορσιπ στη Γαύδο - Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος

Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2006 13:44

Στις ακτές της Γαύδου προσάραξε τα ξημερώματα το μότορσιπ «Σάιπρους», σημαίας Αλβανίας. Από το πρωί είναι σε εξέλιξη επιχείρηση για τη διάσωση των μελών του πληρώματος -οκτώ αλλοδαπών ναυτικών- στην οποία συμμετέχουν σωστικά μέσα του Λιμενικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας οι οκτώ αλλοδαποί ναυτικοί, μετά την προσάραξη του πλοίου, βγήκαν κολυμπώντας σε απόκρυμνη ακτή της δυτικής Γαύδου, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η παραλαβή τους απο το Super Puma. Ετσι, εξετάζεται το ενδεχόμενο αποστολής ανδρών της ΕΜΑΚ, καθώς επίσης και η ρήψη εφοδίων.

Εξάλλου εκτεταμένες έρευνες διεξάγονται στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης, όπου σύμφωνα με ανώνυμο τηλεφώνημα στο Λιμεναρχείο του ακριτικού νησιού κινδυνεύει λέμβος με έξι επιβαίνοντες.

Μέχρι στιγμής οι έρευνες παραμένουν άκαρπες, ενώ σύμφωνα με τηλεφώνημα που έλαβαν οι λιμενικοί από κινητό τηλέφωνο, τουλάχιστον τρεις επιβάτες έχουν αποβιβαστεί σε ακτή της ΒΑ Μυτιλήνης, χωρίς ωστόσο να έχουν ακόμα εντοπιστεί απο τα σωστικά μέσα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα