Στο Ταμείο Συνοχής το έργο του νέου λιμένα Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2006 18:38

Στο Ταμείο Συνοχής εντάχθηκε το έργο «Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας - Β΄ Φάση» με την απόφαση Ε (2006) 6946/15.12.2006 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στα 58 εκατ. ευρώ, οι εργασίες κατασκευής θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την 31.12.2010, ενώ η συνδρομή από το Ταμείο Συνοχής ανέρχεται σε 33 εκατ. ευρώ (ποσοστό 57%).

Με την αίτηση συνδρομής που υποβλήθηκε από την ελληνική πλευρά, οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν με τη Β’ Φάση ανάπτυξης του νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας, μεταξύ των άλλων είναι:

- Κατασκευή νέου συνδετήριου κρηπιδώματος μήκους 372 μ. μεταξύ των υφιστάμενων κρηπιδωμάτων της Α΄ Φάσης και του νοτίου προβλήτα του παλαιού Λιμένα. Με τις επιχώσεις πίσω από το συγκεκριμένο συνδετήριο κρηπίδωμα θα δημιουργηθεί νέο τμήμα χερσαίας ζώνης, έκτασης 35 στρεμμάτων. Ο χώρος αυτός θα χρησιμοποιηθεί για τη διαχείριση ασυνόδευτων φορτίων πλοίων (Ro-Ro).

- Κατασκευή νέου προβλήτα για πλαγιοπρυμνοδέτηση πλοίων, κάθετα στο υφιστάμενο κρηπίδωμα της Α΄ Φάσης, μήκους 198μ.

- Κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων και συγκεκριμένα δύο νέων τερματικών σταθμών, βόρειας πύλης, πύλης ακτοπλοΐας και κτιρίου Η/Μ εγκαταστάσεων.

- Κατασκευή έργων εσωτερικής και εξωτερικής οδοποιίας, (εντός ζώνης λιμένα) καθώς και έργων για την απορροή των ομβρίων υδάτων της περιοχής.

- Εκβάθυνση και διαπλάτυνση του υφιστάμενου διαύλου ναυσιπλοΐας, καθώς και η κατασκευή κυματοθραύστη μήκους 680μ για την προστασία του ακρωτηρίου του Δρεπάνου από τη διάβρωση λόγω κυματισμού.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα