Κορρές: Με το βλέμμα στις ξένες αγορές

Επιτυχείς κινήσεις αναδιοργάνωσης
Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017 10:35
UPD:10:36

Αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να πάμε παρακάτω και θέλουμε καλούς partners, τόνισε ο Γιώργος Κορρές, επικεφαλής του ομίλου, μιλώντας για την υψηλή αποδοχή της μάρκας στις ΗΠΑ.

Από την έντυπη έκδοση

Της Σοφίας Εμμανουήλ
[email protected]

Για τον επόμενο κύκλο ανάπτυξης της δραστηριότητάς του προετοιμάζεται ο όμιλος Κορρές, η διοίκηση του οποίου ολοκλήρωσε μια σειρά κινήσεων αναδιοργάνωσης σε αγορές προτεραιότητας, ενώ παρά τις προκλήσεις εμφανίζεται αισιόδοξη για τις επιδόσεις της μάρκας εντός και εκτός συνόρων κατά την τρέχουσα οικονομική χρήση.

«Η εταιρεία μπορεί να εστιάσει στο μέλλον βασιζόμενη στις δική της δύναμη» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κορρές, επικεφαλής του ομίλου, μιλώντας για τη στρατηγική του - στο πλαίσιο της χθεσινής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης εταιρείας.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να πάμε παρακάτω και θέλουμε καλούς partners» ανέφερε, εξηγώντας ότι η αποδοχή της μάρκας και των ελληνικών προϊόντων στις ΗΠΑ είναι μεγάλη, γι’ αυτό για την Korres «το μέλλον θα έρθει από την έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση».

«Οι ευκαιρίες είναι μπροστά μας» είπε με νόημα ο Δημήτρης Βιδάκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ο οποίος εξήγησε πως η ισχυρή ανάπτυξη που σημειώθηκε το 2016 στην Ελλάδα, απ’ όπου ο όμιλος αντλεί πάνω από το 50% των εσόδων του, ευνόησε τη στρατηγική στο εξωτερικό.

Ερωτηθείς σχετικά με τις επιδόσεις του ομίλου το 2017, στο περιθώριο της συνέλευσης, σημείωσε ότι παρά το δύσκολο α’ τρίμηνο στην Ελλάδα οι ενδείξεις τον Απρίλιο και τον Μάιο ενισχύουν την πεποίθηση ότι η οικονομική χρήση θα εξελιχθεί θετικά.

Το θετικό momentum διατηρείται και στο εξωτερικό όπου αποδίδουν οι κινήσεις αναδιοργάνωσης (κυρίως ενίσχυση διοικητικών ομάδων) τόσο στη Γερμανία, όπου σημειώνεται ανάπτυξη 24%, όσο και στις ΗΠΑ, όπου προβλέπεται ανάκαμψη των πωλήσεων, μετά την επιβράδυνση που καταγράφηκε το 2016 (-12,6%) και στο α’ τρίμηνο του 2017.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα