Εντεκα ν/σ του ΥΠΑΝ έως τον Απρίλιο στη Βουλή

Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2006 14:42

Την προετοιμασία, στον χώρο των μεταρρυθμίσεων, για την ενίσχυση του αναπτυξιακού σχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης και τα 11 νομοσχέδια που θα καταθέσει στη Βουλή μέχρι τον Απρίλιο, συζήτησε σήμερα με τον πρωθυπουργό ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας.

Κατά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου συζητήθηκε και το θέμα του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης. Η ελληνική πλευρά, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, έχει συζητήσει όλα τα ζητήματα με τη Ρωσία και τη Βουλγαρία και κάποιες εκκρεμότητες που υπάρχουν, αφορούν τη Ρωσία και τη Βουλγαρία. Όπως είπε, υπήρξε καθυστέρηση λόγω των βουλγαρικών εκλογών, αλλά ο χρόνος αυτός κερδήθηκε με τις ενέργειες που έκανε η ελληνική πλευρά και με τα ταξίδια που έκανε ο ίδιος και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Νίκος Στεφάνου, στη Μόσχα και στη Σόφια.

Ερωτηθείς για το θέμα της ακρίβειας, ο κ. Σιούφας τόνισε ότι ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει ακρίβεια, σημειώνοντας ότι παθογένειες και αγκυλώσεις από το χθες δεν μπορούν να λυθούν από τη μία στιγμή στην άλλη.

Ωστόσο, όπως είπε, οι έλεγχοι είναι συνεχείς και οι τιμές που επιβάλλονται σε περιπτώσεις παραβάσεων είναι αυστηρές.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η χώρα αντιμετώπισε τη μεγάλη αύξηση των τιμών του πετρελαίου που επιδείνωσε το πρόβλημα της ακρίβειας, ωστόσο κατάφερε να ενσωματώσει τις μεγάλες αυτές αυξήσεις με ομαλό τρόπο.

Ερωτηθείς εξάλλου, για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Σιούφας δήλωσε πως «ο προγραμματισμός του κυβερνητικού έργου έχει ορίζοντα τετραετίας και ότι αυτές είναι οι οδηγίες του πρωθυπουργού», ενω σε άλλη ερώτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου σημείωσε ότι θα μπορούσε να γίνει αν συμφωνούσε και το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο όπως είπε, δεν βλέπει να συμφωνεί το ΠΑΣΟΚ, ενώ υπογράμμισε ότι τις επόμενες, αλλά και τις μεθεπόμενες εκλογές, θα τις κερδίσει η Νέα Δημοκρατία και ο Κώστας Καραμανλής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα