«H κυβέρνηση εκπλήρωσε κατά κεραία αυτά που δεσμεύτηκε για τη ΒΦΛ»

Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2006 15:07
UPD:15:08

H κυβέρνηση εκπλήρωσε κατά κεραία αυτά που δεσμεύτηκε για το εργοστάσιο Φωσφορικών Λιπασμάτων Θεσσαλονίκης και τη λειτουργία του με 120 άτομα, μετά από ρητή εντολή του πρωθυπουργού.

Αυτό υπογράμμισε σήμερα ο υφυπουργός Απασχόλησης Γεράσιμος Γιακουμάτος μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους των εργαζομένων της ΒΦΛ Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις απολύσεις 200 συναδέλφων τους. Ο υφυπουργός δήλωσε ότι θα καλέσει σε νέα συνάντηση την εταιρεία την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου για τη διευθέτηση του θέματος.

Ο κ. Γιακουμάτος σημείωσε επίσης πως μετά από ένα σχεδόν χρόνο διαβουλεύσεων, υπήρξε συμφωνία να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο με 146 και όχι με 120 άτομα.

«Από εκεί και πέρα», διευκρίνισε, «υπάρχει ένα πρόβλημα μεταξύ της εταιρείας και των εργαζομένων για τη σύνθεση του εργατικού δυναμικού που θα στελεχώσει την βιομηχανική μονάδα. Για τη διαφορά αυτή θα υπάρξει διαβούλευση και πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση».

«Η διαφορά μας είναι για 54 εργαζόμενους. Η επιλογή πρέπει να γίνει με κοινωνικά κριτήρια, με δικά τους κριτήρια. Αυτό λοιπόν θα γίνει, επειδή δεν θα επιτρέψω στην πλάτη των εργαζομένων να παιχθεί η κολοκυθιά και έτσι θα λήξει και αυτό το θέμα», πρόσθεσε ο κ. Γιακουμάτος.

Ο υφυπουργός Απασχόλησης υποστήριξε ότι στη ΒΦΛ Θεσσαλονίκης δεν υπάρχουν απολυμένοι, καθώς όπως επεσήμανε, πρώτον, θα πάρουν τις αποζημιώσεις τους, αυξημένες κατά πολύ, και δεύτερον από την πρώτη μέρα που θα κοινοποιηθεί η απόλυση, θα ενταχθούν στο ειδικό καθεστώς επιδότησης με 1.500 ευρώ. Παράλληλα ευχήθηκε σε όλους τους ανέργους να έχουν την τύχη των Λιπασμάτων.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του για τις 200 απολύσεις στο εργοστάσιο, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ζήτησε την παραίτηση του κ. Γιακουμάτου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα