Μ. Ξαφά: Αμφίβολο εάν θα κλείσει σήμερα το θέμα του χρέους

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017 15:56
UPD:15:57
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά

Αμφίβολο είναι εάν θα κλείσει το θέμα του χρέους σήμερα, σύμφωνα με το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά, που, μιλώντας στον ρ/σ Flash, εκτίμησε ότι όποια ελάφρυνση και αν αποφασιστεί θα δοθεί μετά το τέλος του προγράμματος.

«Δεν ξέρω αν θα κλείσει το θέμα του χρέους σήμερα, ή εάν θα πρέπει να περιμένουμε το επόμενο Eurogroup που είναι στις 15 Ιουνίου. Φυσικά, όποια ελάφρυνση και να δοθεί, δε θα δοθεί παρά μετά το τέλος του προγράμματος, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος. Οπότε μιλάμε για το καλοκαίρι του ’18 και μετά. Ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν σημαντικές λήξεις στα χρέη μας προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, παρά από το ’22 και μετά. Επομένως, δεν έχει σημασία» ανέφερε συγκεκριμένα.

Πρόσθεσε ότι πιο πιθανή λύση είναι η ελάφρυνση χρέους που θα μας προσφέρουν να συναρτάται από την πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις, ακόμα και μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος το ’18. Δηλαδή, η προθεσμία λήξης του χρέους προς τους Ευρωπαίους εταίρους θα μπορούσε να παρατείνεται υπό όρους, ώστε να διατηρηθεί το κίνητρο για μεταρρυθμίσεις εκ μέρους των ελληνικών κυβερνήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα