Σε μικρή πτώση οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017 13:18
UPD:13:22
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros

Αυτή την ώρα (13.11), η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διολισθαίνει κατά 2,7 μονάδες βάσης στο 5,7% και του 2ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 9,7 μονάδες βάσης στο 5,5%.

Μικρή πτώση εμφανίζουν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (13.11), η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διολισθαίνει κατά 2,7 μονάδες βάσης στο 5,7% και του 2ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 9,7 μονάδες βάσης στο 5,5%.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται σχεδόν αποκλειστικά στην έκβαση της απογευματινής συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης, προσδοκώντας την επίτευξη συμφωνίας για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους.

Οι ενδείξεις δεν είναι και οι πλέον αισιόδοξες, καθώς ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πριν από λίγο, επιβεβαίωσε τη διάσταση απόψεων μεταξύ Ευρωζώνης και ΔΝΤ, διαβεβαιώνοντας ωστόσο, ότι «θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την επίτευξη μίας συμφωνίας».

Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρω-περιφέρειας κινούνται ανοδικά. Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Πορτογαλίας αυξάνεται κατά 1,3 μ.β., της Ισπανίας κατά 4,1 μ.β., της Ιταλίας κατά 0,8 μ.β. και της Γαλλίας κατά 4,4 μ.β.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα