Ιασώ: Αντικατάσταση μελών του δ.σ. ζητά και δεύτερος μέτοχος

Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2006 15:39
UPD:15:43

Την αντικατάσταση δύο επιπλέον μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ιασώ Α.Ε. ζητά από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (Τμήμα Εκούσιας Δικαιοδοσίας) και δεύτερος μέτοχος της εταιρείας εκπροσωπών ποσοστό 1,17% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, «οι ισχυρισμοί είναι αντίστοιχοι με τους αναφερόμενους στην αίτηση που γνωστοποιήθηκε με την από 14.11.2006 ανακοίνωση. Δεν πιθανολογείται η ευδοκίμηση των δύο αιτήσεων και σε κάθε περίπτωση τυχόν ευδοκίμησή της δεν αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά την πορεία της εταιρείας».

Υπενθυμίζεται ότι στις 14.11 μέτοχος της Ιασώ Α.Ε., εκπροσωπών ποσοστό 0,74% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, ζήτησε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την αντικατάσταση πέντε εκ των δεκατριών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου με τον διορισμό πέντε νέων προσωρινών μελών.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του μετόχου, οι μέτοχοι που ζητά να αντικατασταθούν παρέβησαν, συμμετέχοντας ως μέτοχοι ή διευθυντές σε εταιρείες με ανταγωνιστικές δραστηριότητες, τις διατάξεις του άρθρου 23 του ΚΝ2190/1920 και του άρθρου 20 του καταστατικού της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα