Ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 11:03
UPD:11:06
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανοδικά αντιδρά στη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να χαιρετίζουν το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας στη Βουλή και να στρέφουν το βλέμμα τους στο Eurogroup της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (10.57), ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,56% στις 787,24 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφει άνοδο κατά 0,51% στις 2.089,09 μονάδες. Ο τζίρος ανέρχεται στα 7,10 εκατ. ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών, 40 ενισχύονται, 13 υποχωρούν και δύο παραμένουν αμετάβλητες.

Ο τραπεζικός κλάδος κινείται ανοδικά κατά 1,44% στις 796,37 μονάδες, καθώς η Εθνική Τράπεζα αυξάνεται κατά 1,23%, η Τράπεζα Πειραιώς κατά 2,17%, η Eurobank κατά 1,43%, η Alpha Bank κατά 1,35% και η Attica Bank κατά 9,09%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή ενισχύεται κοντά στο 1,50% ενώ πέριξ του 1% διαμορφώνεται η άνοδος για τις μετοχές των Coca-Cola HBC, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και Μυτιληναίου. Στον αντίποδα, η μετοχή της Grivalia Properties διολισθαίνει κατά 1,30% και του Τιτάνα κατά 1%.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων εμφανίζουν οριακές διακυμάνσεις, παραμένοντας άνω του τεχνικού ορίου του 5,50%. Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώνεται κατά 2,7 μονάδες βάσης στο 5,733%, ενώ η απόδοση του 2ετούς ομολόγου αυξάνεται κατά 11 μονάδες βάσης στο 5,679%.

Οι επενδυτές χαιρετίζουν την ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων, εξέλιξη η οποία προλειαίνει το έδαφος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματος, και πλέον προσδοκούν την επίτευξη μίας συνολικής συμφωνίας για το χρέος, στο προσεχές Eurogroup της Δευτέρας.

Στην ανοδική κίνηση του Χ.Α. συμβάλλει και το ευοίωνο κλίμα στις διεθνείς αγορές, καθώς η επιστροφή της Wall Street σε θετικά πρόσημα πυροδότησε ένα κύμα ανακούφισης στα ευρωπαϊκά και ασιατικά χρηματιστήρια. Παρ’ όλα αυτά, οι ανησυχίες γύρω από την πολιτική βιωσιμότητα του Ντόναλντ Τραμπ διατηρούνται στο ακέραιο.

Σχολιάζοντας την πορεία της ελληνικής αγοράς, το τμήμα ανάλυσης της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει τα εξής: "Ο κίνδυνος σχηματισμού διπλής κορυφής στις 800 μονάδες αυξήθηκε σημαντικά, καθώς εκτός από το κακό διεθνές περιβάλλον, δεν διαφαίνεται κάποια πρόοδος στην γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των Δανειστών μας, σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους. Ως εκ τούτου, ως πιθανότερο σενάριο φαντάζει η νέα δοκιμασία των 780 μονάδων". 

Την ίδια ώρα, υψηλότερη τιμή - στόχο για τον τίτλο των Ελληνικών Πετρελαίων, στα 7,5 από 6,5 ευρώ, παρέχει η UBS, διατηρώντας παράλληλα, τη σύσταση «buy». Η επενδυτική εταιρεία χαρακτηρίζει ισχυρά τα αποτελέσματα τριμήνου της εισηγμένης, χάρη στους υψηλούς όγκους πωλήσεων της ΔΕΠΑ.

Από την πλευρά της, η IBG αναβαθμίζει στα 5,6 ευρώ (από 4,6 ευρώ προηγουμένως) την τιμή - στόχο για τη μετοχή της EXAE, αναθεωρώντας παράλληλα, τη σύσταση σε «neutral». Στην έκθεσή της, προχωρά σε προβλέψεις για τα κέρδη του α’ τριμήνου της ΕΧΑΕ, εκτιμώντας ότι τα καθαρά κέρδη θα διαμορφωθούν σε 0,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 64,4%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα