Η Βρετανία ελκυστική φορολογικά μετά το Brexit προειδοποιεί η ECSA

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 12:46
UPD:12:46
REUTERS/TOBY MELVILLE

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η Μεγάλη Βρετανία θα είναι ένας ελκυστικός προορισμός για τις επιχειρήσεις από φορολογικής άποψης και αυτό πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως προειδοποιούν και οι Ευρωπαίοι εφοπλιστές.

Από την έντυπη έκδοση

Του Λάμπρου Καραγεώργου
[email protected]

Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το φάντασμα του ανταγωνιστικού φορολογικού πλαισίου που προτάσσει το Ηνωμένο Βασίλειο για μετά το Brexit. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η Μεγάλη Βρετανία θα είναι ένας ελκυστικός προορισμός για τις επιχειρήσεις από φορολογικής άποψης και αυτό πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως προειδοποιούν και οι Ευρωπαίοι εφοπλιστές.

Με παρέμβασή της, χθες, εν όψει των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ε.Ε. και της Μεγάλης Βρετανίας για το Brexit, η Ένωση των εφοπλιστικών φορέων των χωρών-μελών της Ε.Ε., η European Community Shipowner’s Associations (ECSA) εκφράζει τον γενικότερο προβληματισμό των εφοπλιστών των χωρών-μελών της Ε.Ε. για την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε. στον τομέα της φορολογίας της ναυτιλίας. Με ένα πιθανό νέο, ελκυστικό ναυτιλιακό κέντρο ακριβώς απέναντι από τη Μάγχη, υπάρχουν ολοένα και περισσότεροι λόγοι να εξετάσουμε την ναυτιλιακή πολιτική της Ε.Ε. και να διασφαλίσουμε ότι η Ε.Ε. θα παραμείνει σε μία ανταγωνιστική θέση που θα επιτρέπει τις ναυτιλιακές εταιρείες να την έχουν βάση για την άσκηση των δραστηριοτήτων τους, επισημαίνει με σημασία η ECSA.

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα