Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών στην Ασία, όπως της Venture Corp. και της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., καθώς η υποχώρηση των τιμών του αργού πετρελαίου, κατεύνασε τις ανησυχίες ότι το υψηλότερο κόστος των καυσίμων, θα περιορίσει την οικονομική ανάπτυξη.

Ο δείκτης Straits Times στη Σιγκαπούρη σημείωνε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 2.071,33 μονάδες, στις 11:45' π.μ., τοπική ώρα και ο δείκτης Taiex στην Ταϊβάν κέρδιζε 0,1%, φθάνοντας στις 6.142,56 μονάδες.

«Η μεγαλύτερη μείωση των τιμών του πετρελαίου φέρνει ανακούφιση στους επενδυτές», ανέφερε ο Charles Chen, ο οποίος διαχειρίζεται 150 εκατ. δολ. σε μετοχές με την JF Asset Management Co., στην Ταϊπέϊ, συμπληρώνοντας: «Η ύφεση της οικονομίας διεθνώς, ενδέχεται να περιορίσει τη ζήτηση του πετρελαίου».

Στη Ν. Κορέα, οι μετοχές της LG Card Co. υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα μέσα στην ημέρα, μετά την ανακοίνωση των δανειστών της, ότι θα πουλήσουν το 20% του μεριδίου τους. Ανοδικά κινούντο οι μετοχές των δανειστριών της, όπως της Kookmin Bank.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific - εκτός της Ιαπωνίας - τον οποίον αποτελούν περίπου 600 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, υποχωρούσε κατά 0,3%, φθάνοντας στις 263,26 μονάδες. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ιαπωνία, την Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία, την Κίνα και την Ταϊλάνδη, λόγω του εορτασμού του Νέου Ετους.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου υποχώρησαν κατά 1,7%, φθάνοντας στα 42,73 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης. Τα συμβόλαιά του, που δεν διαπραγματεύθηκαν στις 31 Δεκεμβρίου, έκλεισαν το 2004 με άνοδο 34%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα