Διπλάσιος ο αριθμός Η/Υ σε χρήση μέχρι το 2010

Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2005 13:08

Θα διπλασιαστεί μέχρι το 2010 ο αριθμός των προσωπικών υπολογιστών που θα βρίσκονται παγκοσμίως σε χρήση, φθάνοντας σχεδόν το 1,3 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με μελέτη της Forrester Research Inc., που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο διπλασιασμός του αριθμού των 575 εκατομμυρίων υπολογιστών, που είναι σήμερα σε χρήση, θα προέλθει κυρίως από τις αναδυόμενες αγορές. Εκτιμάται ότι στην Κίνα θα χρησιμοποιούνται σε πέντε χρόνια επιπλέον 178 εκατομμύρια προσωπικοί υπολογιστές, στην Ινδία 80 εκατομμύρια και στην Ινδονησία 40 εκατομμύρια.

Ωριμες αγορές όπως οι ΗΠΑ, η Ευρώπη και η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, θα προσθέσουν μόνον 150 εκατομμύρια προσωπικούς υπολογιστές σε αυτούς που ήδη υπάρχουν, στην παγκόσμια αγορά μέχρι το 2010, σύμφωνα με την έκθεση.

Εκτιμάται ότι σε μία πενταετία η Κίνα θα υποσκελίσει τις ΗΠΑ ως η μεγαλύτερη παγκοσμίως αγορά προσωπικών υπολογιστών, ενώ, σύμφωνα με τους Business Times, ο επικεφαλής αναλυτής της Forrester Research Inc. Σάιμον Γέιτς, προέβλεψε ότι κατασκευαστές προσωπικών υπολογιστών όπως ο όμιλος Lenovo στην Κίνα και η Aquarius στη Ρωσία «θα κερδίσουν τελικά τη μάχη του μεριδίου αγοράς», από τις κατασκευαστικές εταιρείες της Δύσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα