Κλίμα αβεβαιότητας για το μέλλον των επιχειρήσεων στην Ελλάδα

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017 15:41
UPD:15:42
SHUTTERSTOCK

Έντονο είναι το κλίμα αβεβαιότητας για το μέλλον των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από έρευνα της Deloitte για το α’ τρίμηνο του 2017.

Συγκεκριμένα, το 82% των οικονομικών διευθυντών (CFOs) των ελληνικών εταιρειών δηλώνει πως η οικονομική αβεβαιότητα είναι «εξαιρετικά υψηλή». Αντίστοιχο είναι και το ποσοστό όσων θεωρούν πως είναι «λάθος η χρονική συγκυρία» για την ανάληψη επιχειρηματικών ρίσκων.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, το 61% παραδέχεται πως προσβλέπει σε αύξηση των εταιρικών εσόδων εντός των επόμενων 12 μηνών, ενώ το 34% αναμένει αύξηση των προσλήψεων.

Όσον αφορά τον κίνδυνο εξόδου από την Ε.Ε., το 29% εκφράζει την πεποίθηση πως μια τέτοια εξέλιξη είναι «πιθανή».

Η έρευνα της Deloitte στρέφεται και στις προτεραιότητες των Οικονομικών Διευθυντών, με τον έλεγχο του κόστους, την ευρύτερη ανάπτυξη του οργανισμού και την εισαγωγή νέων προϊόντων και υπηρεσιών να παραμένουν στην κορυφή των προτιμήσεων. Ακολουθούν η μείωση του λειτουργικού κόστους και η επέκταση σε νέες αγορές.

Αναφορά γίνεται επίσης, στους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα, με την πλειοψηφία των CFOs να θεωρεί πως η προοπτική της οικονομίας, οι γεωπολιτικές εξελίξεις, η μείωση της ζήτησης, και τέλος η έλλειψη κεφαλαίων, δύνανται να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα