Μοοdy's: Credit positive για την Attica Bank η συμφωνία με την AEDC

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017 13:57
UPD:13:59
SOOC/Konstantinos Tsakalidis

Πιστοληπτικά θετική χαρακτηρίζει η Moody’s τη συμφωνία της Attica Bank με την Aldridge EDC Specialty Finance (AEDC) για τη μεταβίβαση χαρτοφυλακίου «κόκκινων» δανείων, ύψους 1,30 δισ. ευρώ, και την αγορά ομολόγων χαμηλής εξασφάλισης.

Η συμφωνία των δύο πλευρών, σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης, είναι «credit positive» για την ελληνική τράπεζα, καθώς η ίδια θα λάβει 70 εκατ. ευρώ από την AEDC -ποσό θα καλύψει το εναπομείναν κεφαλαιακό της έλλειμμα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η Moody’s εκτιμά ότι το 75% των κεφαλαίων της Attica Bank βρίσκεται υπό τη μορφή αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων, οι οποίες δύνανται να μετατραπούν σε αναβαλλόμενες φορολογικές πιστώσεις.

«Θεωρούμε χαμηλή την ποιότητα αυτών των κεφαλαίων και τη δυνατότητά τους να απορροφούν ζημιές από δάνεια, λόγω του χαμηλού αξιόχρεου της Ελλάδας, κάτι που αποτελεί πρόκληση για όλες τις αξιολογούμενες ελληνικές τράπεζες» τονίζει, μεταξύ άλλων.

Στο ίδιο πλαίσιο, επαναλαμβάνει ότι η Attica Bank διαθέτει το υψηλότερο επίπεδο μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων ανάμεσα στις ελληνικές τράπεζες (60,8%) και γι' αυτό «η ποιότητα του ενεργητικού παραμένει βασικό εμπόδιο για την επιστροφή της σε διατηρήσιμη κερδοφορία».

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΤΤ



Σχολιασμένα